TEXEL | De beste restaurants

april 2018

Je hebt ergens een hapje eten én culinair uit eten gaan. Dat laatste is precies wat wij afgelopen weekend op Texel hebben gedaan. Soms moet je jezelf verwennen en aangezien wij alle drie enorme lekkerbekken zijn, doen we dat het liefst in mooie restaurants. Ja en dit kan zelfs als je net als wij met 3 baby’s op pad bent! Laat je daar vooral niet door tegenhouden. Onze meisjes hebben heerlijk liggen slapen in de wandelwagen terwijl wij onszelf bij de beste restaurants van Texel in de watten lieten leggen.

culinair texel beste restaurants

Bij Jef – 6 gangen ontbijt  

Ontbijten Bij Jef is echt een unieke ervaring. Want bij dit fantastische (met een Michelinster bekroonde restaurant) wordt het ontbijt in maar liefst 6 prachtige gangen geserveerd. Hoe leuk is dat! Voor zover we weten is Bij Jef het enige restaurant (in NL) dat het ontbijt op deze manier serveert. We trappen ons culinaire avontuur in stijl af met een glaasje bubbels. Daarna worden de verschillende gangen in een rustig tempo uitgeserveerd. Van een flensje met romige vulling, een eitje met truffel dat er uit ziet als een mini kunstwerkje tot de lekkerste watermeloen salade ooit. Wij zijn verkocht!

culinair texel beste restaurants

Hotel Brasserie Rebecca – 5 gangen lunch

In het schattige plaatsje De Waal ligt de hidden gem Hotel Brasserie Rebecca. Het restaurant is bekroond met een Bib Gourmand, wat een begrip is in de culinaire wereld. Omdat het een zonovergoten dag is reserveren we een tafel in de serene tuin. We besluiten weer flink uit te pakken en gaan voor de 5 gangen lunch met bijpassende wijnen:) Het jonge team van Rebecca bleef ons verrassen met pareltjes van gerechten en tongstrelende wijnen. Mijn favoriet? De de licht aangebakken zalm. Goddelijk!

culinair texel beste restaurants

Bosq – 7 gangen diner

Omdat we ons graag laten verrassen en lang willen tafelen kiezen we voor De Bosq Experience. Een food adventure van 7 gangen! In het door jonge stel Robin en Marlies gerunde restaurant Bosq klopt werkelijk alles! Van de gastvrijheid tot aan het met zorg geselecteerde servies. Over alles is nagedacht en tot in de puntjes verzorgd. Na afloop van het fantastische diner mogen we zelfs een kijkje in de keuken nemen bij chef-kok Robin. That’s where the magic happens!

culinair texel beste restaurants

En no worries; bij deze restaurants hoef je niet opgeprikt te zitten.
Het is wat je noemt “in huiskamersfeer culinair genieten” 

Love,
Manon

7x to do tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Must see, verblijf en vervoer

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

ALGARVE | Foodtour in de Algarve

Een 5 uur durende foodtour door het kleurrijke Olhão.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *