ALGARVE | Coastwalk

november 2019

De kustlijn van de Algarve is misschien wel één van de mooiste van Europa. De combinatie van een azuurblauwe zee en hoge rotsen met tussen gelegen stranden zorgt voor het perfecte plaatje. Je hebt verschillende Coast Walks rondom de Algarve, maar de trail van Praia do Pinhão tot Farol da Ponta da Piedade is toch wel mijn favoriete.

Plof even neer of neem een duik in de zee

Tijdens deze wandeling kom je verschillende stranden tegen. Plof even neer of neem een verkoelende duik in de zee. De wandeling is ongeveer drie kilometer lang en ook overdag, in het najaar, is deze wandeling prima te doen. Tijdens deze hike kom je geen steile bergen tegen waardoor de wandeling voor iedereen toegankelijk is. 

Voorbereiding coast walk

Het klinkt vanzelfsprekend, maar zorg dat je genoeg water bij je hebt wanneer je besluit om deze coast walk te gaan doen. Ook is het fijn om gympen of andere comfortabele schoenen te dragen. Eem bikini of zwembroek kan ook zeker niet ontbreken want er zijn genoeg plekken waar je even een afkoelende duik in zee kunt nemen.

Naast deze wandeling langs de kust heeft de Algarve nog veel meer te bieden. Ga bijvoorbeeld mee op een foodtour of bezoek het plaatjes Faro en de omliggende eilanden.

Geniet van deze mooie wandeltocht langs de kust van Portugal.

♥ Guusje

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

FRIESLAND | 7 to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

  1. Prachtige foto’s van een mooie wandeling zeg! Fijn om even weg te zijn van de toeristische drukte. Extra tip: als je een auto tot je beschikking hebt rijd dan zeker even een stukje naar boven naar Porto Covo, prachtige kustlijn en dat plaatsje is zo mooi om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *