Citytrip Rotterdam | 8 must do’s

Zo dichtbij huis ging ik niet eerder op reis. En wat was het verrassend leuk! Slapen in een hotel is gewoon net even lekkerder dan in je vertrouwde kamer en ondanks dat ik nog geen 48 uur van huis ben geweest voelde het als een heerlijke vakantie. Waar ik was? Op citytrip naar Rotterdam, een kleine 30 km van mijn home town Den Haag.

tess rotterdam

Tijdens de tweede wereldoorlog werd bijna de hele binnen stad gebombardeerd. De stad moest opnieuw opgebouwd worden en is hierdoor een mix van oude en nieuwe architectuur. Van de oude haven en pakhuizen tot moderne winkelstraten en glimmende wolkenkrabbers. Het begint al bij aankomst, het Centraal Station, de Kubuswoningen op Blaak, de hoogbouw op de Kop van Zuid, de Erasmusburg en de nieuwe Markthal. Wist je dat De New York Times en de hippe Engelse reisgids Rough Guide Rotterdam heeft genoemd als een van de tien wereldsteden is die je móet bezoeken? Ik geef je mijn 8 favoriete plekjes.

view

#Room with a view | Citytrip Rotterdam
Rotterdam wordt ook wel het Manhattan aan de Maas genoemd en daar hoort natuurlijk een room with a view bij. Op de website van Weekendjeweg.nl vond ik het 4 sterren Inntel designhotel. Leuk hieraan is dat er altijd iets extra’s bij de boeking zit. Zo werden wij verrast met een upgrade van de kamer én een Champagne ontbijt. Vanaf de 12de verdieping is de stad nog  mooier. Het uitzicht over het water en de verlichte Erasmusbrug is fantastisch. De bedden zijn zo lekker dat je er bijna niet uit wil, maar dat kan ook door mijn reisgenoot komen… Als we de moed verzameld hebben ontdekken we hoe perfect de ligging van het hotel is. Liggend aan de Leuvehaven en de voet van de Erasmusburg loop je zo de Witte de wit straat in. De Oude haven, het centrum en ook de metro en watertaxi zijn om de hoek.

hotel

#Watertaxi | Citytrip Rotterdam
Een rit over het water kan natuurlijk niet ontbreken in deze havenstad. Romantisch is het om de watertaxi te nemen. De schattige oude bootjes met schipper vertrekken alleen vanaf de Veerhaven en de Leuvehaven.

watertaxi

#Markthal | Citytrip Rotterdam
De nieuwste aanwinst van de stad. De super moderne overdekte markt op Blaak. Je kan hier je dagelijkse boodschappen doen of smullen van de lekkerste hapjes bij een van de tentjes. Leuk om even te zien, maar voor mij iets te commercial en niet echt authentiek.

#Witte de Withstraat en Museum Boijmans Van Beuningen | Citytrip Rotterdam
In de artistieke De Witte de Withstraat en de straten er omheen vind je modewinkels, een filmtheater, kunstgaleries, hippe koffiebarretjes, restaurants en terrassen. Bij Bazar moet je even binnenkijken, goede koffie drink je bij NRCafé en bij Ter Marsch & Co eet je de beste hamburger van Nederland. Aan het eind van de straat zit het Museum Boijmans Van Beuningen met een te gekke collectie van de middeleeuwen, klassiekers als Dali en Van Gogh tot moderne kunst.

witte

#Uiteten bij Restaurant Hotel New York | Citytrip Rotterdam
Restaurant Hotel New York   is gevestigd in het prachtige voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Dit is de plek waar vroeger duizenden landverhuizers, vol hoop op een beter leven, vertrokken naar Noord Amerika. De nostalgie is overal aanwezig: de smeedijzeren hoteltrap, de vele koffers en foto’s van landverhuizers en de voormalige kantoren van de directeuren van toen. Het is hier altijd druk en op de kaart staat voor iedereen wat wils van krokketen tot kreeft.

newyork

#Cocktails bij Nhow | Citytrip Rotterdam
Trek je mooiste jurkje en hoge hakken aan want dit is hip. De hotelbar van het Nhow hotel is niet groot maar dat geeft juist een exclusief gevoel. Het interieur is minimalistisch, in het midden een bar waar je rond om kan zitten. Het uitzicht over de skyline is spectaculair. De barmannen shaken de lekkerste cocktails en de dj draait lekkere plaatjes. Niet gek dat de hotelbar uitgeroepen is tot de beste van 2014. Het Nhow hotel ligt 5 minuten vanaf Hotel New York. Helemaal leuk om hier de avond af te sluiten.

#Fenix Food Factory | Citytrip Rotterdam
Aan de overkant van De Kop van Zuid ligt het ooit louche maar nu hippe Katendrecht. Aan de kade in een oude loods zit de Fenix Food Factory. Jonge ondernemers werken hier samen. Er zitten allemaal foodstands maar ook shop je hier vintage meubels en kleding. Er hangt een hele fijne sfeer en wat echt een aanrader is het bestellen van een ambachtelijke lunchplateau. Je ontvangt een houten plankje en kaart waarmee je langs de food stands kan. Je krijgt een specialiteit en aan het eind van de rit is de lunchplank goed gevuld.  Zonnetje en lokaal biertje erbij en genieten maar.

fenix

fenix2

#Swan Market | Citytrip Rotterdam
O, wat word ik blij en hebberig van de Swan Market! Een aantal keer per jaar staat het Museumpark vol met kraampjes. Ik hou van dit soort markten, het is eigenlijk meer een klein festival waar het prima vertoeven is. We hebben geluk want het is een stralende lentedag. Je kunt er heel veel lekkers eten en drinken, er is live muziek en in bij kraampjes shop je een mode, vintage, handgemaakte sieraden, biologische producten, kunst en interieurspullen.

swan

In welke Nederlandse stad zou jij weleens op citytrip willen? 


Tess

5 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.