Citytrip Bern | Stad zonder haast

In 2008 vielen de inwoners van deze stad als een blok voor de oranjegekte van onze landgenoten. Nog steeds vertellen ze vol enthousiasme over het moment dat 30.000 Nederlanders voetbal kwamen kijken in hun stad. Een prima reden om -tijdens onze ‘Swiss Grand Tour‘- te stoppen in de Zwitserse hoofdstad. Mijn vriendinnetje Boem (Shibumi) en ik. We vielen met onze neus in de boter want de inwoners wisten wel raad met twee extroverte Hollandse dames. Voor we er erg in hadden stonden we tussen de joelende locals EKvoetbal te kijken, dronken we met een groep studenten wat in hun historische huis en slenterden we onder te togen van deze stad op zoek naar de vele restuarants en kelderbars.  Zo hard als Bern in 2008 voor de Nederlanders viel, zo hard vielen wij tijdens onze citytrip voor Bern.

Citytrip Bern 7CitytripBern13

Groene godin
Bern mag dan bekend staan om haar beren, Toblerone en de snel stromende rivier De Aare. Wij genoten vooral van de schitterende natuur, de statige panden en de fantastische Zwitserse wijnen. Het is UNESCO heritage en wij snappen waarom: pure beauty & history! Wat een fijne plek om rond te slenteren en te verkennen wat het volgende onbekende straatje je te bieden heeft.

CitytripBern11CitytripBern21

Must do’s tijdens je citytrip Bern
Zodra de zon ook maar even tevoorschijn komt, begeef je naar de rivier en volg je de locals. Hier vinden ze het de ultieme vorm van ontspanning om langs de rivier stroom opwaarts te lopen, het water in de springen en met de stroom mee te dobberen! Hou je -net als wij- van eten en lekkere wijnen, ook dan ben je hier aan het goede adres. Voor het uitzicht (en de prachtige rozen!) moet je bij Rosegarten zijn, wil je relaxed dineren dan is Lotschberg fijn, en heb je zin in een drankje probeer dan Turnhalle eens (artikel met onze favoriete hotspots volgt;).

Citytrip Bern 8Citytrip Bern 5

Wat Bern vooral kenmerkt is dat alles er ontspannen aan toe gaat. Dus gun jezelf de tijd om te genieten: van het uitzicht, de architectuur, de historie, het winkelen, de kaasfondue, de wijnen en de fijne mensen. De stad verdient het om alles rustig in je op te nemen. And so do you!

“Sometimes you just got to sit back and enjoy life.”

Love,
Vi (en Boem)

 CitytripBern12 CitytripBern10 CitytripBern4 CitytripBern3 CitytripBern2CitytripBern20 CitytripBern16 CitytripBern15CitytripBern14CitytripBern13

Geschreven door Viola

"Adventurer at heart. Loves to explore the world in search of stories. Proud mom of Yale and Riva. "She's Mad but she's Magic." #entrepreneur #thrillseeker #wine #sea"

2 Reacties

  • Yvonne schreef:

    Wat een mooie en relaxte stad! Ik ben slechts 1 keer in Bern geweest en dat was voor een korte overstap. Leuke foto’s hier, smaakt naar meer :)

  • karlien schreef:

    Bern is zo heerlijk, ik heb er als uitwisselingsstudent een jaar gewoond. Onlangs was ik er weer en heb er zo van genoten.
    Zwemmen in de rivier de Aare, relaxen bij buitenbad Marzili, naar de bioscoop, slenteren door de promenade, de Rosengarten.

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.