Citytrip Berlijn – 8 x doen

Potverdorie Berlijn wat ben je toch een toffe stad! Ik was er al een keertje eerder op citytrip geweest, maar deze keer heb ik weer een hele andere kant van Berlijn gezien. Er is zo ontzettend veel te zien en toe doen in deze stad. De leukste dingen van mijn citytrip in Berlijn heb ik hier voor je verzameld.

Citytrip berlijn doen

Fietsen in Berlijn

Berlijn is mega groot en doordat het niet een centrum heeft zoals de meeste steden (alles ligt van van elkaar) is de fiets het meest ideale vervoermiddel om de stad te verkennen. Het is sportief en je ziet de stad in al haar verschillende sferen. Zoveel leuker dan alles met de metro doen. De fietsen van bike sharing concept Next Bike staan overal door de stad verspreid. Je kunt ze op iedere gewenste plek pakken en weer terugzetten. Een kwestie van even hun app downloaden en je kunt de hele stad door crossen.

Citytrip berlijn doen

House of Small Wonder

Dit is een topper van een lunch plek! Op het menu staan Japanse en vegan gerechten. Ik nam de courgette-noodle salade met cashew miso pesto en daarna de watermeloen salade. Niet normaal lekker! Enig minpunt is dat House of Small Wonder geen terras heeft. Good to know: hier betalen = cash only

Citytrip berlijn doen

Holzmarkt pampa

Holzmarkt Pampa has some good festival vibes going on! Middenin in het toch wel drukke Friedrichshain vind je deze oase aan de Spree. Het voelt een beetje als een speelplaats voor volwassenen. Je kunt er eten, drinken, chillen en dansen.  Een hele fijne plek in Berlijn die je echt beleefd moet hebben. Doen, doen, doen dus!

Citytrip berlijn doen

Martkhalle Neun

In het rauwe Kreuzberg vind je de foodhallen van Berlijn, Markthalle Neun. Van sjieke wijnen tot American BBQ, ze hebben het er allemaal. Ga ook zeker even een visje eten bij de Nederlandse jongens Baaf en Roel van Küstlichkeiten. Om je vingers bij af te likken!

Citytrip berlijn doen

Tempelhof Airport

Imponerend. Dat is het woord wat in me opkomt als ik terug denk aan Tempelhof Airport. De luchthaven is gebouwd in 1923 en is een van de grootste gebouwen van Europa. In 2008 is de luchthaven gesloten. Sindsdien zijn er met name creatieve organisaties gevestigd en is het deels opgesteld voor publiek. Zo kan je bijvoorbeeld over de landings- en startbanen fietsen. Het is inmiddels een soort park geworden waar mensen hardlopen en picknicken.

Citytrip berlijn doen

Seaside Fish Bar

Visliefhebbers opgelet! Bij de Seaside Fish Bar kan je net als op de markt je eigen visje uitzoeken. Je betaalt naar gewicht van de vis die je hebt uitgezocht en terwijl jij daarna rustig van een wijntje nipt wordt je vis door de koks bereidt. In de eerste instantie lijkt de Seaside Fish Bar een beetje sjiek, maar dat valt echt reuze mee.

Citytrip berlijn doen

The Visit

Hallo lekkerste koffie van Berlijn! The Visit is ook een hele fijne plek om met je laptop even te werken. Behalve heerlijke koffie zijn de lunch gerechten ook fantastisch! The Visit zit wel een beetje verstopt. Via een poort middenin een drukke straat loop je via een binnenplaats deze fijne koffiebar binnen.

Citytrip berlijn doen

Hotel in Berlijn

Een goed hotel op een centrale plek is toch wel heel erg fijn tijdens een citytrip. Je bent immers de hele dag op pad, dan wil je daarna wel een beetje comfort als je moe thuis komt. In Berlijn sliep ik in het Hampton by Hilton Berlin West. Een onwijs fijn hotel in Mitte met een ontbijtbuffet waar je blij van wordt. Ook heel fijn, Hampton by Hilton Berlin West is centraal gelegen vlakbij de metro en het treinstation.

Love,
Manon

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.