City trip | Toulouse

Een citytrip naar Toulouse. Niet de meest voor de hand liggende keuze, maar zeker de moeite waard! Vanaf Schiphol vlieg je er in 2 uur heen. En vanaf de luchthaven, Blagnac Toulouse, ben je met 15 minuten rijden in het centrum.

De charmante stad -hoofdstad van de regio Midi-Pyrénées– ligt aan de rivier de Garonne die vanuit de Spaanse Pyreneeën ontspringt en uitmondt in de Middellandse Zee. Doordat de stad vooral veel jonge inwoners heeft (het is de derde universiteitsstad van Frankrijk) is de stad actief en bruisend. Toulouse is vooral bekend vanwege de ruimtevaart- en vliegtuigindustrie, maar er is zoveel meer!

Must go
Waarom Toulouse dus echt wel op je lijstje citytrips moet komen?

  1. Locals. Geen toeristen te bekennen. God, wat is dat fijn. Je voelt je voor heel even een Française. En wat blijken de Fransen vriendelijk en levensgenieters! Goed om te weten: in de weekenden kan je flink onderhandelen over de prijs van je hotelkamer.
  2. Het weer. Toulouse ligt in Zuid Frankrijk en dat betekent veel zonuren! Als ik de gordijnen van mijn hotelkamer open zie ik een stralend blauwe lucht, daar wordt toch iedereen blij van!
  3. Centrum. Klein maar fijn. Het is precies groot genoeg om in een weekend alles te kunnen zien. Het centrum is gemakkelijk te verkennen te voet. Niks geen gedoe met dure taxi’s, Google maps op je telefoon of de metro.
  4. Stijl. Wat zijn alle mensen goed gekleed! Je winkelt hier nog beter dan op de Champs-Elysees in Parijs. Midden in de stad vind je een winkelstraat van maar liefst 1 km lang en dan heb je ook nog allemaal leuke zijstraatjes met boetiekjes en speciaalzaken.
  5. Eten. Magnifique! Anders kan ik het niet beschrijven. Wat kun je hier lekker eten en drinken! Croissants, petit fours, steak tartare, foie gras, Roquefort, Homard Thermido, tarte citron en natuurlijk du vin! Dit alles smaakt het lekkerst op een van de mooie pleinen met geweldige terrassen;)

garonne

garonne

Must do’s

#Cityguide
Wandel langs historische gebouwen met een stadsgids. Die vertelt je alles over de historie van de stad. Bewonder het Capitole, Saint-Serin Basilica, de Jacobobins en Assézat. Kijk uit over de rivier De Garonne en ruik de bomen die in bloei staan.- Tourist Office , Square Charles de Gaulle, 31000 Toulouse

city

#Lunchen bij Marché Victor Hugo.
Middenin het oude deel van de stad vind je de overdekte markt: Le Marché Victor Hugo. Het is de grootste markt van Toulouse en heeft meer dan 100 kramen. Je ziet en ruikt de lekkerste en vreemdste producten. Van organen, ingewanden, eend, worsten, oesters, kazen, taartjes en aardbeien tot de mooiste bloemen. Na de boodschappen kan je een glas wijn drinken bij een van de barretjes of gaan lunchen. Heb je ook trek gekregen na het zien van al dat lekkers? Als je de bordjes ‘restaurant’ volgt kom je bij een deur. Verscholen achter de deur vind je een trap. Eerst denk je dat je verkeerd zit, maar nee je zit echt goed. Ga de trap naar boven. Op de 1e etage zitten 4 restaurants die koken met verse producten van de markt. Tijdens lunchtijd zit het hier helemaal vol. Dit is echt hartstikke leuk, je zit midden tussen de locals en verser en lekkerder dan hier eet je niet.  – Marché Victor Hugo. Place Victor Hugo – 31000 Toulouse

food

#Shop till you drop
Vergeet Parijs! Hier kan je shoppen tot je erbij neer valt. Rondom de Place du Capitole, ligt de grootse winkelstraat Rue Saint-Rome, met merken die je in Nederland niet vindt. En extra fijn is dat het ook nog eens prima betaalbaar is. Op de Rue AlsaceLorraine vind je de Zara en H&M. In de straatjes die naar de Garonne aflopen zitten tweedehandswinkels. Rondom Place Esquirol en Place Saint-Etienne zitten de chiquere shops.

#Wine tasting
Wijn proeven bij N°5 WINE BAR. Altijd al nieuwsgierig geweest hoe een fles wijn van €1000 proeft? Hier kan je nippen aan de meest bijzondere wijnen uit de regio. Het concept is simpel, je koopt een winecard met een tegoed. Uit een van de wijnkasten kies je voor een slokje, een half glas of een vol glas. Sante!  – N°5 WINE BAR, 5 Rue de la Bourse – 31000 Toulouse

wine

#Dineren bij kaarslicht
Het echte vakantie gevoel is toch wel eten in de buitenlucht. Romantisch dineren doe je op het mooiste plein van de stad, Place St. George. Als je hier zit waan je je even in een film, mooie mensen, Franse chansons uit de boxen, goed gevulde wijnglazen en in de bomen hangen slingers met lampionnetjes.  – Place Saint George – 3100 Toulouse

Word jij ook verliefd op Toulouse?

 ♥
Tess

balkonfontein2 3 4

10 11

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.