Hotel love | Chateau de la Caze

In hartje Frankrijk, verscholen tussen de bergen, kun je zomaar ineens de mooiste plekjes vinden. Het kasteeltje waar ik tijdens m’n roadtrip naar Ibiza sliep is daar een mooi voorbeeld van. Romantiek zoals het hoort!

DSC_0020

millau

Chateau de la Caze
Aan de voet van de Tarn, op 25km van de snelweg en op een kleine 100km van Millau -je weet wel, van die mooie brug-, vind je Chateau de la Caze. Het doet dienst als hotel, maar huist ook een fijn restaurant. Slapen kan in het kasteel zelf, maar ook in het oude stallenhuis waar je juist geniet van uitzicht op het Chateau. Alles voelt heerlijk Frans en klein aan, heerlijk ouderwets. Het ontbijt wordt bezorgd, als je wakker bent bel je en voor je het weet staan ze op de stoep.

What to do
Het hotel ligt binnen in Parc National de Cevennes. Een enorm park met -zo heb ik me laten vertellen- slechts 600 inwoners. Als klein meisje bezocht ik een aantal keren campings aan de andere kant van dit park, maar ik moet zeggen dat ik die rust toen niet echt kon waarderen;) Wandelen (of hardlopen in ons geval) kan hier perfect en wat dacht je van kanoën en wielrennen. Verder ligt het chateau ook  nog in de Languedoc-Roussilon waar de fijnste wijnen vandaan komen. En verder is het ook gewoon ideaal als stop onderweg…

chateau de la caze food

Good food 
Lekker slapen is belangrijk onderweg, maar lekker eten staat zeker op nummer 2. Dat was dan ook een belangrijk selectiecriterium. En we hoefden ons geen zorgen te maken, want het restaurant van Chateau de la Caze heeft een mooie aanbeveling van Michelin. En lekker was het. Op het voorgerecht na dan, maar dat lag aan onszelf. Per ongeluk bestelde we allebei Foie Gras, aangezien het op de Engelse kaart stond beschreven als “duck in different styles”. Geen fan. Het hoofdgerecht was gelukkig geweldig en de kaas… Daar kunnen ze vlakbij Roquefort niet zoveel verkeerd aan doen;)


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.