Carnaval in Brazilië | de beste bestemmingen

Als Braziliaanse chick heb nog nooit carnaval gevierd in Brazilië. I know, shame on me… Dit jaar gaat het hem niet meer worden, maar voor volgend jaar hou ik m’n agenda vrij. Massa’s zongebruinde lichamen. Gespierde Braziliaanse mannen en vrouwen in niets verhullende pakjes die er op los swingen. Daar kunnen onze Brabo’s nog een puntje aan zuigen:)

Carnaval in Brazilië | de beste bestemmingen
Van 5 tot en met 9 februari gaat het in Brazilië helemaal los. Op iedere straathoek kun je wel ergens het feestgedruis induiken, maar dit zijn de beste bestemmingen voor een dosis onvergetelijke carnavalsfeesten:

Carnaval Brazilië beste beste bestemmingen
#Rio de Janeiro
De carnavalshoofdstad van de wereld staat natuurlijk met stip op nummer 1! Hier vind je ongetwijfeld de grootste carnavalsfeesten van het land. Jaarlijks komen er meer dan 1 miljoen reizigers van over de hele wereld naar Rio om carnaval te vieren. Overal in de stad is het feest! Samba samba en nog eens samba! Tijdens de parades bij de beroemde Sambódromo da Marquês de Sapucaí showen de samba-scholen hun prachtige creaties en dance moves met gigantische praalwagens.

Carnaval Brazilië beste beste bestemmingen
#Salvador
Ieder jaar lopen ongeveer 2 miljoen mensen mee in de grootste carnavaloptochten die je jezelf kunt voorstellen. De bekendste optocht is de route van Campo Grande. Een andere hele populaire is die van het Barra/Ondina circuit aan het strand. In de optochten draait alles om de Trio elétrico. Gigantische vrachtwagens met dansende mensen en enorme boxen waaruit Axé muziek klinkt. Het historische oude stad Pelourinho is the place to be!

Carnaval Brazilië beste beste bestemmingen
#Recife
In het Noord Oostelijk gelegen Recife vieren de Brazilianen carnaval in de meest traditionele vorm. Carnaval trapt af op zaterdagochtend met de Galo da Madrugada parade door de straten van Recife. Een andere must see is de traditionele slavendans op maandagavond bij het gebedshuis Nossa Senhora do Rosário dos Pretos. Als je van tevoren een paar lesjes maracatu en frevo neemt val je sowieso niet uit de toon:)

Bron: Visit Brasil 


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Carnaval Brazilië beste beste bestemmingen
Carnaval Brazilië beste beste bestemmingen

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.