Indian Summer in Ontario & Quebec | Top 9 stops

We laten de eindeloze prairies achter ons en zetten ons roadtrip voort richting Ontario: een provincie bijna 7 keer zo groot als Engeland en met 13.6 miljoen inwoners de dichtsbevolktste provincie van Canada. Ontario is groot, divers en prachtig! Het is de provincie van “The Great Lakes”, de naam voor de 5 grote meren (Lake Erie, Lake Huron, Lake Michigan, Lake Ontario en Lake Superior) – in of grenzend aan Canada en Amerika. De bekendste attractie zijn de Niagra Falls, maar daarnaast vind je hier vele natuurparken, wijnstreken, verfijnd eten, ‘bubbling cities’ en een relaxte vibe. Wij bezoeken het gebied terwijl de Indian Summer aan het pieken is! Vandaag de 9 stops voor je ultieme roadtrip door dit gebied.

IMG_2957 IMG_2965

Stop #1
Onze eerste stop is Thunderbay, een van de meest afgelegen steden in Canada. Hier ligt het prachtige Sleeping Giant Provincial Park. Vanuit de Thunderbay Lookout genieten we van een adembenemend uitzicht op Lake Superior. In dit park heb je 80km aan trailroutes, we kiezen voor een 7 km ‘run’ op de Middlebrun Bay trail, een aanrader!

IMG_2928

Stop #2
We vervolgen onze weg naar Pukaskwa National Park. Pukaskwa is een afgelegen en ruig park gelegen aan de kust van Lake Superior vlakbij het stadje Marathon. Het park bestaat uit goudkleurige berken, rotsachtige baaien die uitmonden op mooie zandstranden. We schieten onze Nike’s aan en hiken de Southern Headland en Beach Trail.

IMG_3005 IMG_3010

Stop #3
De Trans Canada Highway leidt ons door 83 km Lake Superior Provincial Park. Hier vind je watervallen, meren, rivieren en stranden. Ideaal om even te picknicken en een hike te doen; we kiezen voor de prachtige Orphan Lake Trail. We rijden via een kleine omweg naar het spirituele Manitoulin Island. Dit prachtige eiland wordt omringd door 3 azuurblauwe meren en we zien hier de allermooiste zonsopgang ooit!

Stop #4
Onze volgende pitstop is Algonquin Provincial Park. Dit park ligt tussen Manitoulin en Ottawa en de route ernaartoe voert ons door het Muskoka Lakes gebied, waar de Maple trees in vuur en vlam staan. We rennen de historische 7,7 km Track and Tower (oude spoorwegbruggen) Trail. Voor ons een hele fijne stop, maar we zitten wel tot aan onze enkels in het de modder;)

IMG_3124

Stop #5
Na onze grote oversteek is het tijd voor wat ontspanning. Eenmaal aangekomen in de bewoonde wereld besluiten we iets zuidelijker naar Prince Edward Country te rijden en onszelf te trakteren op een wijnroute. De prins Edward County is Ontario’s nieuwste wijngebied en is vanwege zijn zachte klimaat en vruchtbare grond (dezelfde bodemsamenstelling als de Bourgogne in Frankrijk) uitermate geschikt om jezelf een dagje in het leven van een ‘bon vivant’ te wanen. We settelen ons in het pittoreske Wellington, in een heerlijke cottage bij Twin Birch en dan is het tijd voor wijn, wijn en nog meer wijn! Geen zin om de BOB te zijn? Huur een fiets en doe al fietsend een aantal heerlijke wijnhuizen aan. Onze favorieten wijnhuizen zijn: Keint-He, Norman Hardie, The Grange en voor watertandende champagne kiezen we Hinterland. Naast de heerlijke wijnen genieten we van de vele Maple Trees die ook hier aan het pieken zijn.

IMG_3210 IMG_3213

Stop #6
Eenmaal onze auto volgeladen met heerlijke wijnen, desserwijnen en een goede fles “champagne” vervolgen we onze roadtrip naar Ottawa, de hoofdstad van Canada. Het is een mooie en rustige stad met veel overheidsgebouwen. In het Canadian Museum of History treffen we een ‘klein stukje’ Nederland, we kunnen het natuurlijk niet laten om even de ‘stoute’ klompen aan te trekken ;)

IMG_3249

Stop #7
Tijd om afscheid te nemen van het grote Ontario en op naar de volgende en laatste provincie van onze reis; Quebec. Canada is tweetalig en in deze provincie spreekt men Frans. De Fransen die zich hier in de 17de eeuw settelden hebben hier mooie kathedralen en hun lekkere franse recepten achtergelaten. Deze provincie staat dan ook terecht bekend om zijn ‘joie de vivre’. Quebec voelt erg Europees aan met haar smalle straatjes en prachtige architectuur.

We starten in de hoofdstad van deze provincie, Quebec City. Deze stad bestaat uit twee verschillende delen (Haute en Bas), het ene deel bevindt zich bij de haven, het andere op het hoger gelegen gedeelte bij het Chateau Frontenac. Chateau Frontenac is gebouwd in 1893 en is het meest gefotografeerde hotel ter wereld. We ontdekken het prachtige Old Quebec dat ligt omgeven door oude stadsmuren en wandelen over de romantische boardwalk; la promenade des gouveneurs. We genieten in dit schilderachtig stadje van verfijnende en lekkere hapjes op elke hoek van de straat. Dat deze hele stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat verbaast ons niks.

IMG_3437 IMG_3492

Stop #8
Vanuit Quebec City rijden we de ‘Parcours Gormande’ in de Charlevoix regio. Op Ile D’Orleans doen we ambachtelijke boederijen aan om Maple Sirop, chocolat en kaas te proeven. Langs pittoreske plaastjes aan de kust als Baie St Paul en La Malbaie rijden we via de heuvels, met onze magen rijkelijk gevuld, terug naar Quebec City.

Stop #9 
Op naar de metropool Montreal, dat helaas ook onze laatste stop van deze fantastische reis wordt. De bomen staan hier als afscheidscadeau voor ons te pieken met de kleuren rood, oranje en goud. Natuurlijk gaan we naar het vieuwpoint in Montreal park; hier genieten we met een warme choco van een geweldig overzicht over de gehele stad. Natuurlijk is een Canada ervaring niet compleet zonder een ijshockey wedstrijd. We moedigen de Montreal Canadians aan in het Bell Centre stadion , waar ze tegen de Colorado Avalanche spelen. Het stadion kleurt rood, de volksliederen worden ingezet en met bier en hotdogs in onze handen mag de wedstrijd beginnen! De sfeer in het stadion is onbeschrijfelijk (supporters van beide teams zitten bij elkaar in hetzelfde vak!) en het geluid barst los wanneer de Montreal Canadians zijn tegenstander met 3-2 verslaat!

IMG_3382

IMG_3318 IMG_3337

Met een lach en een traan schrijf ik hier de laatste zinnen van de beste roadtrip van mijn leven: de ultieme roadtrip van 8.500km van Victoria naar Montreal. Van het regenwoud in British Columbia, door sneeuw in de Rockies van Alberta en dwars door de eindeloze Prairies van Saskatchewan en Manitoba. Verder cruisend door de Indian Summer aan “the great lakes” in Ontario, wijn en maple syrup als toetje in Prince Edward County, Ottawa, Quebec en Montreal is dit deel van onze reis na 5 weken rijden compleet. Dag prachtige Canada, we gaan je missen!! Benieuwd naar de hele roadtrip? Check hier de complete roadtrip video. En bekijk hier de video die we zelf maakten van ons avontuur.

Op naar nieuwe avonturen, te beginnen in Guatemala!


Christine

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.