Cafe de Paris | Amsterdam

Sinds Fiek in Newcastle woont komt het niet zo vaak meer voor dat we met z’n drietjes zijn. Dus als het dan zover is moet dat natuurlijk gevierd worden! En dan op de manier zoals we fijne dingen in het leven het allerliefste vieren: een avond lang winen & dinen:) We streken neer in Cafe de Paris in hartje Amsterdam.

Cafe de Paris Amsterdam
What to expect
Wat voorheen restaurant Bar Italia was is omgedoopt naar Cafe de Paris. Een nieuwe naam, nieuwe look én een geweldige nieuwe menukaart die vol staat met authentieke Franse gerechten. Helemaal onze cup of tea met onze grote liefde voor Parijs. De inrichting van het restaurant is romantisch sjiek met een vleugje industrieel. De mix and match van verschillende materialen zoals hout, marmer, bakstenen muren en beton zorgt voor een heel mooie en vooral gezellig sfeer.

Cafe de Paris Amsterdam
Als plekje kun je kiezen voor een knus gedekt tafeltje of een van de zithoeken met banken waar je het uren op volhoudt. Daar ploften wij neer. Op de bovenverdieping heb je een mooi uitzicht op al het reilen en zeilen van het restaurant. Leuk om tijdens het winen & dinen ook een beetje naar andere mensen te gluren zeg maar;)

Cafe de Paris Amsterdam
What to order
Op de de fiets naar het restaurant zaten Fiek en ik ons de hele tijd al te verlekkeren op de steak tartare die vast en zeker op de kaart moest staan. En ja hoor die stond er natuurlijk op! Onze keuze was snel gemaakt; Fiek nam hem als voorgerecht en ik als hoofdgerecht:) Als voorgerecht koos ik voor mijn #2 all-time-favourite-dish: asperges! Ik had geen betere keuze kunnen maken. De asperges waren precies zoals ik ze graag eet: beetgaar en zonder smeuïge saus. Die saus vind ik altijd zo zonde van de smaak. Ook de steak tartare was goddelijk én een feestje om naar te kijken.

Cafe de Paris Amsterdam
Bij iedere gang kregen we keurig een bijpassend glas wijn. Lekker royaal geschonken ook nog eens:) Voor dessert hadden we allemaal eigenlijk geen plek meer over, maar voor een kaasplankje met dessertwijn maken we altijd graag toch nog wat ruimte. I quote: “Dat fietsen we er op weg naar huis wel weer af”. Onze heerlijke avond hebben we geheel in stijl afgesloten met een vers voor onze neus gemaakte scroppino. Toen Cafe de Paris nog Bar Italia was waren ze al beroemd om de beste scroppino van Amsterdam en gelukkig staat dit heerlijke drankje nog steeds op de kaart. #like


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Cafe de Paris AmsterdamCafe de Paris AmsterdamCafe de Paris Amsterdam

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.