Budget citytrips

Het mooie aan een stedentripje? Je kunt het zo duur en dus goedkoop maken als je zelf wil. Van 5 sterren restaurants en suites zo groot als je eigen huis, tot gedeelde bunks in een hostel. Maar wat als je budget geen enorme luxe toestaat en je nog liever thuis blijft dan dat je kamer deelt en moet douchen op slippers? Met andere woorden: Hoe ga je op citytrip met een beperkt budget?

IMG_0726

Timing is everything
De tijd waarin je reist kan zoveel invloed hebben op de prijzen. Ga je in de schoolvakanties, dan weet je zeker dat je meer betaalt dan wanneer je voor november kiest. Ook stomme dingen als voetbalwedstrijden kunnen de ticketprijzen beïnvloeden. Ja daar had je vast niet aan gedacht;) Ben je flexibel in je reistijden, kijk daar dan goed naar. Ook tijdstippen zijn belangrijk. Zondagavonden zijn bijvoorbeeld meestal het duurst. Wil je echt in november weg? Check dan alleen vandaag even hier (dikke verjaardagtraktaties voor onder andere New York en Helsinki).

Choose wisely
De ene stad is de andere niet. Hoe goedkoop de vlucht ook lijkt, bedenk je dat je voor een drankje op het terras ook geld betaalt. De prijzen liggen in Parijs net even wat hoger dan in Berlijn. Kijk dus ook naar de kosten in de stad zelf. En kies dan voor landen waar de euro minder waard is dan bij ons. Meer waar voor je geld. Dat geldt ook voor shoppen. ZARA is in Spanje aanzienlijk goedkoper dan in Londen bijvoorbeeld;) #justsayin

ZzzzZZzzz
Slapen moeten we allemaal. En toch kom ik tijdens een stedentrip bijna nooit in m’n hotel. Het is dan ook niet nodig om een super de luxe kamer te boeken. Kijk, met z’n 10en in een hok vechten wie er boven mag gaat te ver, maar een kamer delen met 3 vriendinnen vind ik geen enkel probleem. Ook een appartement via bijvoorbeeld AirBnB is een goede optie. Je kunt het appartement delen met vrienden of zelfs een kamer huren bij de eigenaar zelf. Een heerlijk ontbijtje zit er dan misschien wel bij in. Zo sliep ik met m’n vader in Rome bij een oude dame die iedere ochtend gekookte eieren klaar had staan.

IMG_5579

Eat smart
Elke dag uiteten, zowel lunch als diner, hakt er lekker in. Als er dan ook nog ontbeten moet worden blijft er weinig budget meer over. Nou moet ik zeggen dat ik m’n geld heel graag uitgeef aan avonden tafelen, maar toch. Het kan ook slimmer. Zo is er niets mooier dan lunchen op een bankje onder de Eiffeltoren met pain et fromage. Ook is er niets gezelliger dan je eigen wijntje meenemen naar een parkje. Slaap je in een appartementje? Bereid dan wat vaker zelf je maaltijden. En natuurlijk moet je sowieso 1 of 2 van de lokale hotspots proberen. Kies je gewoon voor 2 voorgerechten;)

Leave your creditcard
Shoppen tijdens een citytrip, het hoort erbij… En het is zo verleidelijk. Je komt winkels tegen die ze in Nederland niet hebben en soms zijn de dingen die ze in Nederland wel hebben gewoon veeeel goedkoper. Zolang je mijn vaders wijsheid onthoudt -don’t spend money you don’t have- is het ook allemaal niet zo’n probleem. Dus laat je creditcard in Nederland en geniet! 

Free is good
In een stad kun je ook een heleboel dingen gratis doen. Wandelen bijvoorbeeld, maar ook sommige museabezoeken kosten niets en wat dacht je van gratis citytours. Zo lieten we ons in Berlijn rondleiden langs alle mooie streetart plekken en dat kostte ons helemaal nada. En op vele andere plekken bieden ze vergelijkbare tours aan. Zelfs in het niet zo budgetvriendelijke Kopenhagen werden vanuit het hostel gratis tours aangeboden. #freeisgood

Wat is jouw ultieme budget-citytrip-tip?


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

5 Reacties

  • Explorista schreef:

    #freeiszekergoed! Oef, waar kan ik beginnen? Denk ook eens aan een ander vervoersmiddel dan het vliegtuig: ga met de bus of trein. Zeker de bus kan erg voordelig zijn, en op kleinere stukken prima te doen. Probeer eens een luxe hostel (soms echt luxueuzer dan een budgethotel), zeker als je met zijn vieren bent en samen een dorm kunt huren, en maak eens gebruik van de lunchspecial bij een restaurant. En natuurlijk heb ik een site bomvol budget reistips!

    Leuk artikel meiden! :-)

  • Rianne schreef:

    Goede tips! Ook is het soms goedkoper om van te voren via internet kaartjes te kopen voor bezienswaardigheden. Dus als er dingen zijn die je zeker wil doen is het altijd handig om thuis vast even te zoeken :)

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.