BRAZILIË | Ecoparadijs Bonito

augustus 2014

In het westen van Brazilië -vlakbij de grens met Paraguay- ligt misschien wel één van de mooiste dorpjes te wereld: Bonito. En eigenlijk gaat het helemaal niet om het dorpje (dat op zich heel erg cute is), maar Bonito is omringd door schitterende natuur. Prachtige grotten, glasheldere rivieren en ongerepte jungle. De lokale overheid spant zich enorm in om de schoonheid van de flora en fauna te behouden. In 2013 won Bonito zelfs een award voor de beste ecobestemming ter wereld tijdens de WTM (World Travel Market), één van de grootste toerismebeurzen van Europa.

Rio Sucuri
Bonito is een snorkelparadijs. En niet zoals je gewend bent in de zee -want die is er niet;)- maar in rivieren! Het water in de rivieren is glashelder. Dat komt door de kalkstenen bodem die als filter werkt. De beste rivier om te snorkelen is de Rio Sucuri. Je waant jezelf hier letterlijk in een mega groot aquarium. Grote groepen vissen zwemmen rakelings langs je. Wetsuit aan, duikbril en snorkel op en laat jezelf in het water zakken. Vervolgens dobber je met de stroming van de rivier mee. Er komt geen schoolslag aan te pas:) En het is echt een tegekke ervaring dat als je je hoofd boven water tilt je midden in de jungle zwemt en de apen hoort brullen. Intense happiness.

GirlsLove2Travel Rio Sucuri4

GirlsLove2Travel Rio Sucuri5

GirlsLove2Travel Rio Sucuri2

GirlsLove2Travel Rio Sucuri3

Gruta do Lago Azul
Op ongeveer 20 kilometer van het dorpje vind je deze sprookjesachtig mooie grot. Gruta do lago azul is pas in 1924 ontdekt. De grot is 70 meter diep en de afdaling is best een beetje pittig. Het bijna struikelen over de los liggende stenen zijn je zweetdruppels dubbel en dwars waard. Je gelooft werkelijk je ogen niet als je bij het meer diep in de grot aankomt. Het water is zo blauw dat het lijkt alsof iemand er een flesje blauwe kleurstof leeg in heeft laten lopen. Het is echt zo’n plek waar je met open mond naar kijkt en je ineens weer beseft hoe belachelijk mooi moeder aarde is. Zorg trouwens wel dat je er in de vroege ochtend bent, want dan schijnt het zonlicht door de opening van de grot naar binnen. Dat geeft een prachtig effect.

GirlsLove2Travel Gruta do lago Azul5

GirlsLove2Travel Gruta do lago Azul1

GirlsLove2Travel Gruta do lago Azul2

GirlsLove2Travel Gruta do lago Azul4

GirlsLove2Travel Gruta do lago Azul3

How to get there
Het dichtstbijzijnde vliegveld is in Campo Grande. Vanaf daar is het nog ongeveer 350 kilometer rijden naar Bonito. Dat kan met de bus (die echt heel comfortabel is in Brazilië) of je huurt zelf een auto. Als je veel vissen wilt zien en een weelderig groene natuur kun je hier het beste in de periode van december tot en met maart naar toe gaan.

 
Manon 

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

 1. Christa schreef:

  Dit is er eentje voor op de Bucketlist! :D

  1. Manon schreef:

   Jaa!!! Damn right girl :)

 2. Teresa schreef:

  Wauw! Wat mooi! Helaas wist ik dit niet eerder en ben nu net een week terug uit Brazilie. Voor de volgende keer staat het op de to go list! Bedankt voor het delen van dit prachtige plekje op aarde.

  1. Manon schreef:

   Ahhh jammer! Maar nu heb je een goeie reden om terug te gaan;)

 3. Stéphanie | Expeditie Aardbol schreef:

  Het plan is om volgend jaar van Argentinië via Paraguay naar Brazilie te reizen. Dit staat NU op mijn to do lijst. Wat ontzettend gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *