BRAZILIË | Manon’s favoriete tropische spots

juni 2014

Brazilië is misschien wel het mooiste land ter wereld. Althans, wat mij betreft. Met mijn Braziliaanse bloed ben ik waarschijnlijk een beetje bevooroordeeld, maar iedereen die in Brazilië is geweest komt als grote fan terug. Meerdere keren heb ik het hele land rondgereisd. Door de enorme grootte van het land is het qua flora en fauna én bevolking enorm divers. De meeste westerse toeristen gaan naar badplaatsen als Fortaleza, Natal of Pipa. Die mijd ik juist. Dit zijn mijn favoriete tropische spots.

Brazilië Itacaré

Itacaré
Dit kleine hippie dorpje moet je echt weten te vinden. Het is een waar backpackers en surfers paradijs. Surfers van over de hele wereld komen hier naar toe om de woeste golven te bedwingen. Je loopt er de ene na de andere surferboy tegen het heerlijk gebruinde lijf. Een must-go dus ;)

Brazilië Ilha Grande

Ilha Grande
Op een paar uurtjes reizen van Rio de Janeiro ligt dit beschermde idyllische eiland. Volledig autoloos en met prachtige stranden, bergen en zelfs watervallen. Praia Lopes Mendes is allermooiste strand. Een strook van een 3 kilometer lang wit zandstrand, zonder restaurant of hotel.

Brazilië Maceio

Maceio
Maceio in Noord Oost Brazilië heeft een speciaal plekje in m’n hart, ik heb er een korte periode gewoond. Voor Braziliaanse begrippen is het met ruim 1 miljoen inwoners een kleine stad. De kustlijn is schitterend, kilometers strand en vele bossen vol palmbomen. En het is er bijna altijd mooi weer. Er komen vooral Braziliaanse toeristen, westerse toeristen zie je er weinig. Dat maakt het nog leuker!

Brazilië Morro do Sao Paulo

Morro do São Paulo
Ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Salvador ligt het eiland Tinharé met het plaatsje Morro do São Paulo. Je komt er overal nog paard (of ezel) en wagen tegen, want het is er net als op Ilha Grande volledig autoloos. Je kunt er golfsurfen, paardrijden en door de mangrovebossen varen.

Brazilië Paraty

Paraty
Paraty is de perfecte uitvalsbasis voor boottochtjes langs de vele tropische eilandjes. In het zonnetje hoppen van het ene naar het andere eiland met natuurlijk bij ieder eiland een plons in het heldere water. Al snorkelend kom je er prachtig gekleurde zeesterren tegen en de apen hoor je vanuit de bomen tekeer gaan.

Brazilië Ipanema

Rio de Janeiro – Ipanema beach 
Rio mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Van alle metropolen die ik bezocht heb vind ik Rio by far de allermooiste. De woeste bergen begroeid met jungle lopen zo door de stad in. Copacabana beach heeft de naam, maar Ipanema beach is echt veel leuker!

Voor welke spot zou jij gaan?


Manon

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

 1. Madelief schreef:

  Ik ga deze zomer voor het eerst naar Brazilië toe. Aangezien ik nog maar 17 ben ga ik met een organisatie genaamd Worldmapping, om ook kennis te maken met vrijwilligerswerk. We verblijven in/rond Rio de Janeiro om hier in de favela’s projecten te bezoeken. De twee spots op dit lijstje waar ik heen ga zijn Ipanema Beach en Ilha Grande (woehoe, de weekendtrip is naar dit eiland!) Ik heb er heeeel veel zin in en stiekem kan ik niet wachten om over een paar jaar de rest van het land te bereizen.

  1. Manon schreef:

   Wat een gave trip gaat dat worden Madelief! Ik ben een beetje jaloers op je :) Heel veel plezier, geniet met volle teugen. Brazilië is fantastisch! Lfs Manon

 2. Malou schreef:

  Leuke post is dit. Als ik aan Brazilië denk, zou ik zeggen: ik ga naar Pipa. Lijkt me een leuk plekje maar die van jou klinken nog beter!

  1. Manon schreef:

   Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar Pipa schijnt heel leuk te zijn. Lekker laidback :) Lfs Manon

 3. Layla schreef:

  Hoi Manon!

  momenteel is mijn beste vriendinnetje met een wereldreis. Ze blijft in totaal een jaar weg en mis haar heel erg. Ik heb alleen niet echt recht van spreken want twee jaar geleden heb ik haar achter gelaten voor een jaar. Zij is mij toen komen opzoeken en nu is het mijn beurt. In jawel Brazilie! =D Ik heb met mn werk geregeld dat ik zes weken weg mag. Heel chill =D
  Nu vind ik het alleen lastig te plannen. Zij blijft een aantal maanden in Brazilie.. zit momenteel nog in Chili en vertrekt morgen naar Peru. We willen Carnaval vieren in Rio. En ik wil graag een surfkamp met haar doen. Heb jij tips voor een route? Wat is wijsheid? De meeste vluchten zijn naar en van Rio.. Kortom wat zou jij doen nu dat je ervaring hebt in dit geweldige land?

  Ik kijk uit naar je reactie! :-)

  1. Manon schreef:

   Hi Layla,

   Tegek dat je je vriendinnetje voor 6 weken kunt opzoeken. Heel tof! Ik heb hetzelfde bij Vi gedaan toen zij op wereldreis was. We hebben toen ook in Brazilië afgesproken en daar samen een maand gereisd.

   Ik barst van de tips voor je:)
   Een eerste vraag is; hoe ga je daar reizen? Bus of vliegtuig? Bussen zijn super chill in Brazilië en relatief goedkoop. Vliegen is duur maar het land is super groot, dus wel handig :)

   Tips. Ik ga er maar even van uit dat je met 6wkn genoeg tijd hebt;)
   Surfen: Itacaré. Een surf walhalla met fantastische zee en stranden.

   Eilanden: als je op Rio vliegt zou ik sowieso naar Ilha Grande gaan. Ligt vlakbij Rio en is prachtig. Morro do Sao Paulo is ook een tegek eiland, ligt in de buurt van Salvador.

   Trekking: Pantanal echt! Waden door moerrassen tussen de kaaimannen, paardrijden over de prairie etc etc. You will love it!

   Watervallen: Foz do Iguacu is een must see. Machtig indrukwekkende bulderende watervallen in een ongerepte jungle omgeving.

   Maceio: heerlijke badplaats waar ook genoeg te stappen valt. Zonder Europesche toeristen die achter jonge Braziliaanse meisjes aan zitten.
   In de omgeving is het ook prachtig. De provincie Alagoas staat bekend om haar prachtige stranden.

   Paraty: ten Zuiden van Rio. Een snoezig klein stadje waar je overal de Portugese bouwstijl nog ziet. Voor de kust is het bezaaid met mini eilandjes waar je met een bootje overal kunt aanmeren.

   Tot zover deze tips:) Als je meer info wilt of whatever, let me know.

   Lfs Manon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *