Hotel Love | The Neighbour’s Magnolia Amsterdam

Ben je wel eens toerist geweest in je eigen stad? Ik nog nooit. Tot vorige week. Samen met m’n lief én onze Rio gingen we een nachtje logeren in boutique hotel The Neighbour’s Magnolia hotel in onze hometown Amsterdam. Gewapend met handbagage wandelen we via het Rembrandtpark en het Vondelpark naar het hotel. Fun!

Neighbour's Magnolia

Living room hotel
Het hotel binnenstappen voelt als thuiskomen. Er is geen standaard lobby. Nee, hier speelt alles zich af in een ‘huiskamer’. De smaakvolle inrichting heeft fijne hoekjes om van een wijntje te genieten, ontbijttafeltjes, een leestafel en een bar die tegelijkertijd als keuken dient. Thomas, de manager van het hotel, verwelkomt ons met een heerlijke cocktail en schuift gezellig bij ons aan.

Neighbours Magnolia Rio2

Bring your doggie
Helaas zijn hotels waar je met je hond mag logeren zeldzaam. Dus voor ons was het extra feest dat we Rio mochten meenemen:) Bij het inchecken krijgt hij keurig een bakje water en een verwenpakket. Dat is gevuld met brokjes, lekkere kluifjes en poepzakjes (altijd handig) om ook zijn verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. Hotelhond Bleecker is er niet om Rio te begroeten, maar dat mag de pret natuurijk niet drukken.

Neighbour's Magnolia2

Creative design 
De inrichting van het hotel is precies zoals ik mijn droomhuis voor me zie. Vintage in combinatie met HAY meubels (L.O.V.E. it). De zachte kleuren van het interieur zijn perfect op elkaar afgestemd. Er is veel aandacht en liefde ingestoken, dat zie en voel je.

Neighbours Magnolia Rio1

Onze kamer is ruim met een groot dakterras en een badkamer met ligbad! Leuk detail: de kamers hebben geen kledingkasten. Die heb je natuurlijk ook helemaal niet nodig als je op citytrip bent. Rio nestelt zich gelijk op het bed bij knuffelhond Sparky. BFF’s for life:)

Neighbour's Magnolia3jpg

Inspire Canvases
Tegelijkertijd met het Amsterdam Light Festival heeft het hotel het  ‘inspire canvases’ concept gelanceerd. Dit is een creatief initiatief van kunstenaars Micah Kessel en Tristan Hupe. Zij zijn bekend van Sherlocked – The Amsterdam Escape Room. Liggend op je bed kun je met een laserpen zelf een lichtkunstwerk maken op een canvasdoek aan het plafond. Gegarandeerd lol in bed:) Na een paar minuten verdwijnt je tekening weer en kan je opnieuw beginnen. Tekenen met een laserpen is trouwens nog best een kunst. Ik, niet bepaald een tekenwonder, kwam niet veel verder dan een slecht gelukt hart. LOL

Neighbours Magnolia interieur5

So what’s to love about it?
Hier heb je niet het gevoel dat je in een hotel bent. Het is je home-away-from-home. Maar dan wel met de service die bij een hotel hoort. Net als thuis pak je zelf de drankjes en snacks uit de bar die je bij het uitchecken gewoon netjes afrekent. Van het uitgebreide ontbijtbuffet kun je genieten met uitzicht op de binnentuin. Ook de ligging in Oud Zuid, op een paar minuten lopen van het centrum, is top. Voor een hapje eten hoef je trouwens niet persé naar het centrum te gaan. In de straten rondom het hotel zijn genoeg opties.

#Tip: als je hier in maart logeert staat de magnolia in de achtertuin in bloei. Volgens Thomas echt een conversation piece!


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

2 Reacties

  • Anouk schreef:

    Het is heerlijk om weg te kunnen doezelen met een boek in de lobby als het als huiskamer voelt. Althans, zo ervaar ik dat vaak ;-)! Even een uurtje bijkomen van het wandelen en daarna weer verder. Wat een fijn plekje lijkt me dit! Ik zie wel enige overeenkomsten (ook qua design) met het townhoue designhotel in Maastricht!

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.