Travel Beauty – blijf zo lang mogelijk bruin

Bikini: Hunkemöller

Hou jij ook zo van een sun-kissed look? Je ziet er gelijk stralend uit met zo’n zonnige glow op je huid. Een likje mascara en een subtiele gloss op je lippen is dan alles wat je nodig hebt om te shinnen. Daarom probeer ik mijn zomerse tintje altijd zo lang mogelijk te houden. Hoe je dat het beste doet? Check dan deze tips.

Scrubben
De eerste stap is sowieso scrubben. Weg met dode huidcellen! De zon dringt dan veel dieper door in je huid, waardoor je langer bruin blijft. Gebruik wel een milde scrub, anders haal je je kleurtje er juist af.

Bescherming
Gebruik altijd een hoge factor. Ook als het bewolkt is. Maak vooral niet de fout om pas te gaan smeren als je al in vol ornaat op het strand ligt. Zonnebrandcrème heeft namelijk een minuut of 20 nodig om z’n werk te doen.

Blijf zo lang mogelijk bruin
Hydrateren
Hydratatie is the secret to success! Een droge huid blijft nou eenmaal niet lang bruin. Mijn huid is van zichzelf al vrij droog en de zon maakt het nog erger. M’n gezicht voelt dan helemaal strak en trekkerig. Niet fijn! Sinds mijn reis in Griekenland gebruik ik dagelijks de Moisture Surge producten van Clinique en mijn huid word er helemaal blij van! Het voelt zacht en soepel, zonder te glanzen.

Blijf zo lang mogelijk bruin

De Moisture Surge productlijn bestaat uit 5 producten, speciaal ontwikkeld om je huid dag én nacht gehydrateerd te houdend. Twee crèmes die je huid heerlijk soepel maken, een gezichtsmasker waarmee je gezicht ’s nachts veranderd in een zijde zacht babyhuidje, een balm voor hydratatie van extra droge plekjes en een Face Spray die je zo meeneemt naar het strand. En ook heel fijn, de producten zijn heel scherp geprijsd:).

Blijf zo lang mogelijk bruin

Water
Drink veel water. Dat is niet alleen goed voor je doorbloeding (dus een stralende huid), het zorgt er ook voor dat je huidcellen minder snel afsterven. Maak van een saai glaasje water iets vrolijks én gezonds met een schijfje citroen en verse gember.

Groenten en fruit
Bèta-caroteen is een antioxidant dat de veroudering van (huid)cellen door de zon tegen gaat. Bèta-caroteen zit o.a. in wortels, zoete aardappel, broccoli, galia meloen en gedroogde abrikozen. Veel salades en fruithapjes eten dus.

In bad
Een lange bad sessie is eigenlijk een no go. Je huid droogt er enorm van uit en daarmee verdwijnt je bruin als sneeuw voor de zon. Pak liever een douche en sluit af met een koud water. Smeer jezelf daarna in met hydraterende producten.

Girls just wanna have sun!

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

p.s. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met CliniqueBlijf zo lang mogelijk bruinLaat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.