Bistro Benoit | Parijs

“Bonsoir madame et monsieur.” klinkt de opgewekte stem van de gastheer als we Bistro Benoit binnen stappen. De gastheer en obers verwelkomen ons met een brede glimlach. Onze jassen worden keurig aangenomen en we krijgen een schattig klein tafeltje toegewezen. Dat alles met een heerlijke Parijse flair! We zitten amper en ik voel al dat dit een geweldige avond gaat worden. Champagne!

Bistro Benoit interieur

What to expect
Het is net alsof we in een klassieke film uit de jaren 50 stappen. Ouderwetse charme met witte tafellakens, zilveren bestek en een interieur vol gouden elementen. Precies zoals je verwacht van een bistro in Parijs. Bistro Benoit is wereldberoemd en de trotse eigenaar van een Michelin ster.

Bistro Benoit food2

What to order
De keuken serveert klassieke Franse gerechten van top klasse. Van elk gerecht legt de gastheer keurig uit wat het is en hoe het wordt klaargemaakt. Oeh en wat klinkt Engels met een Frans accent toch heerlijk! Een streling voor je oren:) Als m’n lief zijn bestelling plaatst reageert de gastheer resoluut: “No no monsieur! You have to taste our speciality!” En weer verschijnt die onweerstaanbare glimlach op z’n gezicht. We eten gerechten die we nog nooit gegeten hebben; escargots, kalfs tong, tarbot klaargemaakt in champagne en de beste toetjes. Finger likin’ good!

Bistro Benoit food1

What about the service
Het is sjiek met een persoonlijke touch. Het is geen restaurant waar je amper durft te praten of te lachten. Sterker nog, de bediening geniet er van om een grapje te maken. Vlak voor iedere nieuwe gang komt de sommelier bij ons aan tafel om een bijpassende wijn in te schenken. Hij verteld uitgebreid over de afkomst en eigenschappen van de wijn. En ze zijn stuk voor stuk verrukkelijk!

Bistro Benoit26

What’s so special
Ik kan me soms wel eens een beetje opgelaten voelen in een sjiek restaurant. Alsof ik moet fluisteren en al helemaal niet hard mag lachen (wat ik nogal vaak doe LOL). Van begin tot eind voelen we ons thuis. De bediening is in voor en grapje en geniet er zichtbaar van om het ons naar de zin te maken. Dit is eten op topniveau inclusief garantie op een topavond.

Yup, Paris is always a good idea!


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Bistro Benoit04Bistro Benoit22Bistro Benoit23

Bistro Benoit25Bistro Benoit01

4 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.