Bidou | Amsterdam

s+Bidou-3110+-+gasten

De afgelopen jaren schieten de koffietentjes, cocktailbarretjes, restaurants en lunchrooms als paddenstoelen uit de lucht in Amsterdam. Er zijn de laatste tijd zoveel nieuwe horeca gelegenheden dat je het bijna niet meer kunt bijhouden. Nu hou ik heel erg van nieuwe tentjes uitproberen en ben ik fan van innovatieve food concepten, dus mij hoor je niet klagen:) Mijn hart ligt bij eten in een ongedwongen en gezellige sfeer. Laat Bidou in hartje Amsterdam Oost nou precies aan deze eisen voldoen.

2014-11-018

What to expect
Het Beukenplein in Oost is de afgelopen jaren flink veranderd. Waar het vroeger nog een rustig plein was, zie je nu de heel verschillende nieuwe aanwinsten. Zo zit er het nieuwe restaurant Smokin Barrels, Maxwell, Bar Brouw, ’t Curry boefje en het altijd drukke cafe Burkowski. Bidou is in dit rijtje de lekkerste om eens gaan te eten!

Zo’n 4 jaar geleden opende eigenaar Jochem het restaurant. Een combinatie van Franse en Italiaanse sferen met een super knusse inrichting. De tafels staan precies ver genoeg uit elkaar en de verlichting is perfect gedimd. Iets wat schemerig met hier en daar kaarsjes. Heerlijk! In de open keuken vind je een prachtige originele steenoven, in een hoekje ligt houd en het behang is vol kleuren. Geen wonder dus dat het er altijd vol zit. En door die perfecte afstand van de tafels heb je toch niet het gevoel dat je op je privacy moet letten.

2014-11-17

What to order
Als Bidou kenner -het was niet mijn eerste bezoekje;)- word ik toch steeds aangenaam verrast door het menu. Je kunt ‘gewoon’ a la carte bestellen, maar ze bieden ook een seizoensgebonden maandmenu. Bedrijfsleider Jeroen ontvangt ons vriendelijk en vertelt ons alles over deze specials. Onder andere op het menu: huisgerookte zalm met rettica-hangop en baby spinazie. Mijn keuze:) Als hoofdgerecht ging ik voor de eendenbout uit de houtoven met cassoulet van boterbonen, tomaat en Livar buikspek. Heerlijk! Kies bij het eten voor de bijpassende wijnen, zo weet je zeker dat je een avond vol genieten hebt! Zie hier het gehele menu.

Note: inmiddels ben ik er gewoon nog een keer gaan eten en weet ik dat ook het overheerlijke pizza menu een echte aanrader is.

DSCF7553

DSCF7558

DSCF7594

DSCF7591

Hou je van een Franse ongedwongen sfeer en zoek je een leuk restaurant in Amsterdam? Ga naar Bidou!

Mila

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.