De beste restaurants in Zuid-Tirol

Wist je dat Zuid-Tirol de beste restaurants van Noord-Italië heeft? Maar liefst 19 Michelinsterren restaurants! Ik had geen idee dat naast de fantastische wintersport & wellness mogelijkheden Zuid-Tirol beroemd is om haar gastronomie. De keuken is een samensmelting van Alpiene tradities en de heerlijke Italiaanse culinaire wereld. Deze best of both worlds maakt het de ideale bestemming voor sportieve levensgenieters.

De beste restaurants in Zuid-Tirol
Eerlijk is eerlijk, een lunch of diner in een Michelinsterren restaurant is best een aanslag op je budget. Maar toch is dat het dubbel en dwars waard. Je moet het een beetje zien als een once-in-a-lifetime ervaring. Zo’n bijzonder moment mag toch best wel wat kosten?

Beste restaurants Zuid-Tirol Restaurant La Stüa de Michil – Alta Badia
Bij sterrenrestaurant La Stüa de Michil heb ik een private dining in een traditionele houten stube mogen ervaren. Zo bijzonder! Het leek net een kleine blokhut. We mochten aanschuiven aan een prachtig opgedekte tafel, met servies waar ik alleen maar van kan dromen. De excentrieke eigenaar met fleurig vlinderdasje kwam ons persoonlijk verwelkomen en vertelde ons welke culinaire reis ons te wachten stond. We gingen voor een 6-gangen menu, inclusief bijpassende wijnen. Oi oi oi wat een feestje!

#Tip: drink voorafgaand aan het diner een gin tonic in de hotel bar. Gegarandeerd de beste GT die je ooit gedronken hebt:)

Beste restaurants Zuid-Tirol Hotel Alpina Dolomites – Alpe di Siusi
Het restaurant in hotel Alpina Dolomites heeft dan wel geen Michelinster, maar wel 5 ‘gewone’ sterren. Ik heb me er tegoed gedaan aan een lunch met asperges. A.k.a. het ‘witte goud’. Wederom iets waar Zuid-Tirol beroemd om is. De gerechten zijn om je vingers bij af te likken, net zoals de wijnen. Wat een topklasse verwennerij! En wat het een nog mooiere ervaring maakt is het adembenemende uitzicht op het berglandschap.

#Tip: eigenlijk mag je hier niet weg gaan zonder te relaxen in de schitterende spa. Net als in het restaurant heb je van alle kanten uitzicht op de witte bergtoppen.

Beste restaurants Zuid-Tirol

Een overzicht van alle Michelinsterren restaurants in Zuid-Tirol vind je hier.

 Als je op zoek bent naar een top wintersport plus de beste restaurants is Zuid-Tirol the place to be:)


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Beste restaurants Zuid-Tirol - 1 (2)
Beste restaurants Zuid-Tirol

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.