De beste restaurants in Reykjavik

Vreemd genoeg was ik ervan uitgegaan dat de restaurants in Reykjavik geen verfijnde gerechten, maar vooral grote lappen vlees met aardappelen op het menu hadden staan. Viking stijl eten zeg maar. Niks van dat bleek waar! In Reykjavik zitten de beste restaurants om op culinair hoog niveau te genieten.

Reykjavik is om je vingers bij af te likken

De IJslanders zijn namelijk dol op een gezonde lifestyle. Organic food is hier de normaalste zaak van de wereld en vegetarisch eten idem. Bij ons moet je het in een restaurant als vegetariër meestal doen met saaie gerechten. In IJsland tel je net zo goed mee en kan je minstens zo goed eten als niet-vegetariër. Als visliefhebber viel ik ook met m’n neus in de boter. Verser dan dit krijg je het echt het niet. In dit lijstje met beste restaurants van Reykjavik is het eten om je vingers bij af te likken!

beste restaurants reykjavik

Fishcompany

De intieme sfeer van het interieur van Fishcompany valt als een warme deken om je heen. Het veel gebruikte hout, kaarsen en de grove stenen van de muur zorgen ook voor een instant IJsland gevoel. Hier dineren is een avontuur van prachtige kleine porties met verfijnde smaken. De visgerechten zijn een feestje om te eten en de lam (het paradepaardje van IJsland) is zo boterzacht dat je mes er zonder enige moeite doorheen glijdt.

beste restaurants reykjavik

Babalu

Alles aan Babalu is schattig. Het interieur ziet er uit als een knusse huiskamer vol met grappige accessoires. Het gaf mij een beetje een ‘Hans en Grietje met een twist’ gevoel. De menukaart staat vol lekkers voor een ontbijt of lunch. Zoetigheden hebben ze ook in overvloed. De cheesecake is een van de beste die ik ooit gegeten heb! Oh en een bezoekje de toilet is hier een avontuur an sich. Als je de deur opent sta je ineens in een sci-fi meets James Bond wereld. Compleet met het geluid van een opstijgend spaceship. Have fun;)

beste restaurants reykjavik

Solon Bistro

Door de perfecte ligging -op de hoek van een winkelstraat- en de vele ramen kan je hier ongegeneerd mensen kijken terwijl je nipt aan een wijntje. Solon Bistro heeft door de donker houten gelakte meubelen in combinatie met gedimde lichten een elegant, klassieke look. Genieten kan je hier niet alleen van de wijntjes en het eten, maar ook van kunst. Het is namelijk tegelijkertijd een expositieruimte die om de 6 weken wisselt van collectie.

beste restaurants reykjavik

Fish Market

Wat mij betreft is dit het beste restaurant in Reykjavik. Dit is echt wat je noemt een food heaven! De keuken is een fusion van authentieke IJslandse gerechten die in een modern jasje zijn gestoken. Alle producten worden direct bij de boeren en vissers ingekocht, waardoor alles vers op je bordje ligt. Bij het serveren van iedere van de in totaal 9 gangen dacht ik serieus “It can’t get any better than this”. Boy oh boy I was wrong. Fish Market overtreft zichzelf bij ieder gerecht. Het zijn indrukwekkende eetbare kunstwerken die met de grootste passie zijn klaargemaakt en werkelijk verrukkelijk smaken.

 ♥
Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

4 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.