Benidorm | De beste local restaurants

Een paar dagen geleden zat ik nog te genieten op het terras in Benidorm. Tapas, glaasje wijn erbij en de Spaanse zon op m’n hoofd:) Restaurants zijn er in overvloed in Benidorm. Langs de grote boulevard vind je met name de ’toeristische’ restaurants. Die heb ik links laten liggen. Ik word nou eenmaal niet blij van restaurants waar op de gevel borden hangen met foto’s van het eten dat op hun menukaart staat. De beste local restaurants, daar ga ik graag naar toe. En die zijn er ook genoeg te vinden in Benidorm:)


Benidorm beste local restaurantsLa Portuguesa
Restaurant La Portuguesa is een beetje verstopt in een zijstraatje van het oude centrum. Op het knusse terras zit je heerlijk in de schaduw en kun je ongestoord gluren naar alle mensen die voorbij komen struinen. Een heel lief, wat ouder stel runt samen het sfeervolle restaurant. Hij ontfermt zich over de bediening en zij tovert in de keuken de lekkerste gerechten op tafel.

Tip: vraag naar de arose verde. Het is de specialiteit van La Portuguesa. 

Benidorm beste local restaurants

 

 

Benidorm beste local restaurants
Tapas Alley 
Van Place de la Constitutio tot aan Santo Domingo loopt tapas alley. Een plek waar de local graag komen. Het is net alsof je een drukke winkelstraat in gaat, maar dan staat of zit iedereen met een drankje en tappas in zijn hand. Authentieke Spaanse gezelligheid. En ook een perfecte ontmoetingsplek voor een leuke Spaanse man of vrouw:)

Tip: de seafood salad van Aurera is goddelijk lekker!

Benidorm beste local restaurants

 

 

Benidorm beste local restaurants
Restaurant Ulia
Aan rustige ‘local’ deel van de boulevard ligt restaurant Ulia met prachtig uitzicht op Poniente beach. De prachtig wit gedekte tafels geven het restaurant een elegante uitstraling. Vanaf 15:00 (Spaans lunchtijd) is het er iedere dag spitsuur, dus maak tijdig een reservering als je hier een hapje wilt eten.

Tip: de paella wil je hier niet missen én reserveer een tafeltje aan het raam.

Benidorm beste local restaurants

 

 


Benidorm beste local restaurantsVilla Venecia
Dit is dineren met het beste uitzicht van heel Benidorm! Vanaf het terras van boutique hotel Villa Venecia kijk je zo op de prachtig verlichte boulevard. Het is een heerlijke plek voor een romantisch diner met je lief. Een tikkeltje sjiek, maar wel met een heel toegankelijke vibe. Dus trek je pumps en jurkje maar uit de kast:)

Tip: maak een reservering, want er zijn maar 5 tafeltjes op het terras buiten.

Benidorm beste local restaurants

 

 


Benidorm beste local restaurantsEl Meson
Bij restaurant El Meson is het net alsof je thuis bent bij een Spaanse familie. De inrichting is warm met een echte huiskamersfeer. Een fijne plek om ontspannen en zonder poespas een hapje te eten. Door de grote hammen die aan het plafond hangen begon ik spontaan te watertanden!

Tip: de aioli vond ik hier by far het lekkerst!

Benidorm beste local restaurants


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.