BELIZE | Rondreis door Belize

januari 2015

Een derde van Belize bestaat uit nationale parken. Vol ongerepte natuur met groene tropische jungles (met wildlife) en hagelwitte zandstranden. De eilanden voor de kust zijn perfect om te snorkelen of om in te duiken. Bekend staat Belize om haar “Blue Hole”. Deze cirkelvormige onderwatergrot is meer dan 100 meter diep en is een van de beroemdste duiklocaties ter wereld. Vanuit Tikal in Guatemala (wat praktisch aan de grenst ligt van Belize) is het land makkelijk te bereiken. Met Bob Marley uit onze speakers verheugen we ons op dit relaxte land.

IMG_4818 IMG_4844

San Ignacio
San Ignacio ligt dichtbij de grens met Guatemala aan de Macal rivier (goed voor cave tubing) en is omringd door jungle. We komen midden in de jungle aan en verblijven in de ecolodge Parrot Nest. Hier slaap je in boomhutten en voel je je helemaal een met de natuur. Back to basic maar wel met een lekkere warme douche;)

IMG_4986 IMG_5005

De Jungle Maya grottentour ATM
Vanuit San Ignacio doen we de Actun Tunichil Muknal, oftewel ATM tour. Dit is een tocht in een jungle grot in het Tapir Mountain Nature Reserve. Deze grot is pas in 1989 ontdekt. We lopen door paadjes die lang geleden werden bewandeld door de Maya’s en na klimmen, klauteren en zwemmen komen we aan in het grottenstelsel. Grotten werden door de Maya’s gezien als de onderwereld. Ze offerden hier vooral jonge kinderen om de goden gunstig te stemmen en om op deze manier bijvoorbeeld het weer te beïnvloeden. Om de grot niet te beschadigen mag niemand zijn schoenen in de grot aanhouden. Ik doe mijn schoenen uit en ontdek dat ik al 3 uur met een hagedis in mijn schoenen aan het lopen ben;). Heel bijzonder om op deze manier de geschiedenis en rituelen van de Maya’s te leren kennen.

De wondere onderwaterwereld in Caye Caulker
Picture palmbomen, onverharde straten, kleurrijke huizen, een hele relaxte sfeer en je hebt Caye Caulker te pakken! We verblijven bij het heerlijke Maxhapan en voelen ons helemaal thuis bij de lieve gastvrouw Louise. Voor haar 3 kinderen heeft ze 3 vrolijke gele cabanas gebouwd en deze worden nu verhuurd. We voelen ons helemaal thuis met de fietsen die zijn inbegrepen bij ons eigen huisje. Een absolute must om te verblijven tijdens je Caye Caulker avontuur.

IMG_4901 IMG_4831

Kreeft & Rum Punch
Het eiland is klein en overzichtelijk en chillen doe je bij de Split. Wanneer je je te snel voortbeweegt schreeuwt een lokale reggae fan je’ why so fast’ toe?! En waarom zou je ook? Met een versnelling lager loop ik over het kleine en autovrije eiland. We komen hier met een missie en dat is de wondere onderwaterwereld van Belize ontdekken. Hiervoor gaan we naar het rif bij Ambergris Caye (te bereiken vanaf Caye Caulker). Het onderwater National Park, Hol Chan, zit vol met koraal en vissen. Er mag niet gevist worden in dit beschermde natuurgebied en het rif wordt streng bewaakt. We zien nursesharks, waterschildpadden, pijlstaartroggen, dolfijnen en een grote variatie aan kleurrijke vissen. ’s Avonds eten we kreeft en proosten we met rum punch: een geweldige afsluiting van een prachtige reis!

IMG_4812 IMG_4918


Christine

Meer Belize

7x to do tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Must see, verblijf en vervoer

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

ALGARVE | Foodtour in de Algarve

Een 5 uur durende foodtour door het kleurrijke Olhão.

Comments

  1. Debby schreef:

    Ohhh ik wil terug, Caye Caulker <3

  2. Zeny schreef:

    Prachtig. Bucketlist. Bedankt! :D

  3. Lisette schreef:

    Lieve Paul en Christine, leuk om jullie mooie verhalen te lezen. Die grot had ik even overgeslagen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *