Beaches to die for

Mijn ideale strand is vooral heel erg leeg. Als in: geen hotels, winkels of fancy restaurants en zo min mogelijk toeristen. Het liefste alleen zo’n van afvalhout gebouwd mini restaurantje waar je local food en ijskoude biertjes uit een met ijsblokjes gevulde koelbox kunt kopen. Het liefste ook een strand met van die rieten parasolletjes voor de nodige schaduw. Of nog liever, bezaaid met palmbomen om onder te liggen. Of ben ik nu iets te veeleisend?

Mijn favoriete-stranden-lijstje verandert nogal eens, maar op dit moment zijn dit mijn beaches to die for.
Sit back, relax and enjoy beach paradise:)

Cadlao island Hidden Beach - 1

Filipijnen
Cadlao island – Hidden beach
Je moet er een minuut of 30 kajakken voor over hebben (of je laat je afzetten door een vissersbootje) maar dan heb je ook écht een onbewoond eiland met misschien wel het mooiste strand dat je ooit gezien hebt. Hidden beach ligt verstopt achter hoge kalkstenen rotsen die oprijzen uit de zee. Een en al schoonheid net als de rest van de Filipijnen.

Zanzibar Matemwe beach

Tanzania
Zanzibar – Matemwe beach
Bij alle stranden op Zanzibar moet je 2 keer knipperen met je ogen. Is this real? Of zit er een Instagram filtertje overheen? De stranden zijn stuk voor stuk beauties, maar Matemwe beach -oftewel honeymoon beach- is mijn favoriet. Voor zwemmen niet ideaal want het is er heel ondiep, maar voor het ultieme bounty gevoel moet je hier zijn.

Koh Ngai  - 1

Thailand
Koh Ngai 
Nog maar een paar maanden geleden lag ik hier met m’n voetjes in het zand terwijl in Nederland de regen met bakken uit de lucht kwam. Koh Ngai is een van de weinige Thaise pareltjes die niet overspoeld wordt door toeristen. Het eiland is zo klein dat er maar 1 strand is. Lekker makkelijk:) Het water is glashelder en vlak voor de kust ligt een rif waar je super goed kunt snorkelen.

Koh Mook Sivalai beach - 1 (1)

Thailand
Koh Mook – Sivalai beach
Op Sivalai beach lijkt het wel alsof je op de Malediven bent. Het spierwitte zand loopt heel langzaam af in zee, perfect om in de branding te liggen en heen en weer te wiegen op het ritme van de golven. Koh Mook is net als Koh Ngai een eiland waar het gelukkig nog heel rustig is en je in de verte moet turen om de eerst volgende zonaanbidder te spotten.

Formentera Playa Cala Saona - 1

Spanje
Formentera – Playa Cala Saona
Alles aan Formentera heeft mijn hart gestolen. Het veel minder bekende, maar eigenlijk veel knappere zusje van Ibiza is een en al beauty. Door haar heerlijke hippie vibe en schoonheid ga ik hier eigenlijk het liefste heen. Het mooiste zandstrand, Playa Cala Soana, ligt tussen de rotsen. En je mag er net als op de rest van Formentera lekker in je blootje zonnen:)

Wat is jouw nr.1 strand?

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

9 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.