Bangkok highlights in 1 dag

Als ik Bangkok moet omschrijven doe ik dat volgens mij het beste door te zeggen dat het een georganiseerde chaos is.  Luidruchtig, een krioelende massa van mensen en verkeer en soms best wel stinkie. Ik krijg er een soort termieten stad gevoel van. Een bizarre drukte. En benauwd joh. Het zweet stond continue op m’n bovenlip en neus #NOTsexy Maar Bangkok moet je gezien hebben. Je vliegt toch op Bangkok dus waarom zou je er dan niet gelijk een mini  citytrip van maken? Dit zijn mijn must see Bangkok highlights in 1 dag.

Bangkok highlights in 1 dag14
# De tempels van Wat Pho 
De meeste toeristen gaan naar het tempelcomplex van het Grand Palace. Je kunt er bijna over de hoofden lopen, dus laat die lekker links liggen. De tempels van Wat Pho zijn net zo indrukwekkend en veel minder druk. What Pho is beroemd om de gigantische met bladgoud bedekte liggende Boeddha van maar liefst 46 meter lang en 15 meter hoog. Let wel op, want onderweg naar het complex wordt je continue aangesproken door Thai die je vertellen dat het Boeddhadag is en de tempels eigenlijk dicht zijn maar dat ze een speciale prijs voor je kunnen maken. Negeer het, want het is een truc om toeristen geld uit hun zak te kloppen.

Bangkok highlights in 1 dag05
# Varen met de khlong boats
Vergeet de belachelijk drukken ferries. Je zit als vee op elkaar gepakt en krijgt instant hoofdpijn van de uitlaatgassen. Neem een khlong boat om dwars door Bangkok over de Chao Phraya rivier te cruisen. Je kunt deze longtail boats als een soort van taxi gebruiken. Het is een soort van hop-on-hop-off principe. Terwijl je over de rivier vaart krijg je gelijk een kijkje in de wereld van hoe de Thai in Bangkok leven. Verweerde houten huizen op palen langs het water waarvan het een wonder is dat ze niet in elkaar storten. Heel indrukwekkend om te zien.

Bangkok highlights in 1 BTS
# De BTS skytrain 
De snelste en meest comfortable manier om Bangkok te doorkruizen is de BTS Skytrain. De skytrain bestaat uit 2 bovengrondse lijnen, de Sukhumvit lijn en de Silom lijn. Het is de ideale manier om in no-time veel van de stad te zien. Vergeet niet om een vestje of sjaal mee te nemen, want de airco staat op standje Antartica:)

Bangkok highlights in 1 dag03
# Rooftop bar Octave
Cocktails met een adembenemend uitzicht over de stad drink je bij Octave op de 49ste (!) verdieping. Als je bovenkomt is het even schrikken, want je voelt het gebouw letterlijk bewegen. Killer heals zijn daarom wat mij betreft geen aanrader;)  Ik ben niet bepaald een held als het op hoogte gaat en had pas na 2 drankjes het lef om over de rand te kijken:) Dans de nacht weg op grote hoogte op funky beats van de DJ.

Bangkok highlights in 1 dag02
# Manicure & pedicure
Zonder een manicure & pedicure mag je eigenlijk niet naar huis gaan. En je struikelt bijna over de salons in Bangkok. Loop niet zomaar een salon binnen binnen. Er is een groot verschil in kwaliteit. Ga voor eentje met comfortabele stoelen en een echt voetenbad. Er zijn er zat waar ze je voeten in een soort van emmer onderdompelen. Trakteer jezelf op een uitgebreide behandeling de avond voordat je op het vliegtuig naar huis stapt. Je handen en voetjes voelen zo zacht als een babyhuidje en al je nageltjes zien er weer als nieuw uit. In salon Nails Plus zijn de meiden super professioneel. En zelfs na 4 weken waren m’n nagels nog steeds pretty in pink:)

Duik als je nog tijd over hebt ook een van de gigantische shoppingmalls in. Je verveelt je er geen seconde en als je bekaf bent van het shoppen kun je er heerlijk eten in 1 van de vele restaurants. Vooral sushi!

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 Bangkok highlights in 1 dag01Bangkok highlights in 1 dag18Bangkok highlights in 1 dagBangkok highlights in 1 dag17 Bangkok highlights in 1 dag16Bangkok highlights in 1 dag04Bangkok highlights in 1 dag15Bangkok highlights in 1 dag09

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.