Ga jij Backpacken? Deze handige apps mogen niet ontbreken in je telefoon

Tegenwoordig is een telefoon niet meer weg te denken uit de hand van de meeste backpackers (of reizigers in het algemeen). Veel mensen boeken ter plekke hotels of vluchten en zoeken de hele dag verschillende dingen op of maken foto’s met hun telefoon. Tijdens mijn backpackreis heb ik een paar handige apps gebruik die ik in dit artikel met jullie deel.

Maps.me

De app waar je niet zonder kunt, vooral als je geen internet hebt: Maps.me. Via deze app kun je offline kaarten downloaden. Zo was ik een keer in Colombia en tijdens mijn busrit reed de bus zo het dorpje voorbij waar ik (en nog wat andere mensen) uit moesten stappen. Het is sowieso altijd handig om tijdens je rit en te volgen waar je rijdt. Met scooter rijden geeft Maps.me soms wel wat laat de afslag aan, maar als je ervoor kiest om een simkaart met internet te kopen heb je hier natuurlijk geen last van.

Grab

Als je ooit in Azië bent geweest ken je natuurlijk Grab wel. Grab is dé ‘Uber app’ van de meeste landen in Azië. Hier scoor jij je goedkope taxi rit, vooral in grote steden is dit erg fijn. Op sommige plekken is het ook op een scooter te gebbruiken en dit is ook ook nog eens veel sneller. 

Hostel world

Als backpacker ontkom je natuurlijk niet aan het slapen in Hostels. Hostelworld is een soort Booking.com maar dan voor hostels. Je ziet hier reviews, boekt makkelijk een nachtje en ziet de beschikbaarheid ook nog. Reviews zeggen natuurlijk niet alles dus doe ook nog even research op internet of Facebook voor een fijne overnachting.

FBTO Dokter op zak

Zelf zat ik aangesloten bij de reisverzekering van FBTO. Zij hebben een speciale app ‘dokter op zak’. Ik weet dat meerdere reisverzekeringen dit hebben dus check dit zeker even. Je kunt in deze app vragen stellen aan doktoren en ook foto’s meesturen. Deze zijn 24/7 beschikbaar. Natuurlijk is het altijd goed om ook even naar de dokter in het land zelf te gaan wanneer je echt iets ernstigs hebt, maar soms is het fijn eerst even met een dokter in Nederland te checken hoe ernstig hij of zij denkt dat het is.

FIND FRIENDS (IPHONE)

Deze app was vooral voor het thuisfront erg fijn. Op een iPhone heb je de app Find Friends. Met deze app kunnen de mensen, die jij toestemming geeft, je traceren zolang je telefoon aan staat. Vooral mijn ouders vonden dit erg fijn. Zelf maakte het mij totaal niet uit dat zij konden zien waar ik was ( ik zat tenslotte toch aan de andere kant van de wereld ;) ) maar je moet natuurlijk zelf bepalen wat je hier van vindt.

Google maps

Google Maps, wie kent het niet. Met deze app kun je navigeren, restaurants of tankstations in je buurt zoeken. Niks is te gek. Tegenwoordig heeft Google Maps ook een offline kaarten functie. Bepaal zelf of je Maps.me of Google maps fijner vindt om te gebruiken.

Couchsurfing

Hou je ervan om nieuwe mensen te leren kennen tijdens je reis? Dan is Couchsurfing echt wat voor jou. Via deze app kun je bij mensen van over de hele wereld slapen voor niks. Maak een account aan en laat het connecten beginnen.

Polarsteps

Je familie op de hoogte houden van wat jij allemaal doet op je reis? De app Polarsteps is ideaal. Je kunt hier fotos en tekst toevoegen per locatie. Maar tijdens je reis wordt ook jouw hele route gevolgd waardoor je precies kunt zien waar je geweest bent en welke route je hebt afgelegd tot nu toe. Super voor de thuisblijvers om te volgen. Ook leuk; na afloop van je reis is het mogelijk er een fotoalbum van te laten maken.

Tiket.com

Dit is dé app voor het boeken van trein en bustickets in Indonesië. Zelf heb ik dit veel gebruikt in Java voor de lange treinritten. Er verschijnen hier ook versschillende maatschappijen in beeld en de faciliteiten per trein zijn ook te zien.

CURRENCY

Tijdens je backpackreis kom je waarschijnlijk in meerdere landen en dit betekent dus ook: elke keer weer ander geld en een andere wisselkoers. Met de Currency app kun je ook offline je geld omrekenen. Voor mij was dit erg handig vooral als ik weer in een nieuw land aan kwam en de wisselkoers nog niet helemaal wist. Zo heb ik een keer perongeluk 50 euro voor een simkaart betaald…oeps!

 

Dit was mijn lijst met veel gebrukte apps. Welke mogen er volgens jullie niet ontbreken in de lijst?

♥ Guusje

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.