Tips voor het kopen van een autostoel

Nu mijn mini-me officieel niet meer in de categorie ‘baby’ valt was het moment aangebroken om een nieuwe autostoel te kopen. Ik ben zo’n nerd die zich eerst helemaal inleest en daarbij ben ik gek op de nieuwste technische snufjes. Inmiddels heb ik de autostoel naar mijn en Dani’s hart gevonden. Waarom we voor deze autostoel hebben gekozen en tips waar je op moet letten als je er zelf eentje gaat kopen lees je hier.

Cybex autostoel kopen tips - 1

Waar Dani de laatste tijd al begon te huilen als we richting de auto liepen, verschijnt er nu een glimlach op haar snuitje. Want ze zit nu prinsheerlijk in de Cybex Sirona Z i-Size. Een topper van een autostoel die 360 graden kan draaien (halleluja!), comfort met luxe design combineert én ook nog eens met vlag en wimpel voor de veiligheidstesten is geslaagd. We zijn inmiddels zo’n fan van dit Duitse merk geworden dat er ook een stoere zwarte Cybex kinderstoel staat te shinnen in ons huis.

Tips om een veilige autostoel te kopen

Een zijn aantal dingen waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een nieuwe autostoel. Design en technische snufjes zijn hartstikke leuk, maar veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste. Een autostoel hoort altijd een Europees Keurmerk te hebben. Het ECE-R129 keurmerk is de nieuwste norm voor i-Size autostoeltjes. De Consumentenbond en de ANWB doen regelmatig autostoeltesten. Er wordt ook uitgelegd welk type autostoel bij welke leeftijd hoort. Neem daar altijd even een kijkje voordat je een aankoop doet.

De Cybex Sirona Z i-Size autostoel

Onze nieuwe aanwinst heeft enorm veel technische snufjes die stuk voor stuk onwijs handig zijn en waar echt over nagedacht is. Degene die wat mij betreft het fijnste of zelfs onmisbaar zijn heb ik hier uitgelicht.

360 Graden draaien

Dit is wat mij betreft by far de beste feature van onze Cybex autostoel. Geen ingewikkeld gedoe meer om je kind fatsoenlijk in de stoel te krijgen, maar je draait de stoel letterlijk in een handomdraai naar je toe. Hoppa kind in de stoel, gordel vast en gaan. Easy does it!

Slaapstand

Een dreumes of peuter is te groot om helemaal plat te kunnen liggen, maar een ligstand op de autostoel is wel een must have. Met slaapstand kantel je de stoel iets naar achteren, zodat het slapen toch wat comfortabeler is.

Cybex autostoel kopen tips - 1

Magnetische gordelhouder

Hier wordt je als ouder serieus heel blij van! Want als iets een grote ergernis is, is het wel de gordel onder de billen van je kind vandaan plukken als die in de autostoel zit. Met de magnetische gordelhouder bevestig je eerst de gordel aan de zijkanten van de autostoel en daarna til je je kind er in.

Isofix bevestiging

De meeste nieuwe(re) auto’s hebben een Isofix bevestigingssysteem voor autostoelen. In het Isofix systeem klik je een plateau (wordt bij de stoel geleverd) vast in de auto en op dat plateau bevestig je de autostoel. Isofix is een veiliger bevestigingssysteem dan vastzetten met de gordel en je klikt het zo van de ene in de andere auto.

Cybex autostoel kopen tips - 1

Naar voren én achteruitkijkend vervoeren

Het algemeen geldende veiligheidsadvies is om je kind zo lang mogelijk achteruitkijkend te vervoeren in de auto. Doordat de Cybex autostoel 360 graden kan draaien heb je de mogelijkheid om beide kanten uitkijkend te vervoeren.

Love,
Manon

 

(Dit artikel hebben we geschreven in samenwerking met Cybex)

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.