ATHENE | 48 uur in Athene

mei 2018

Ga je deze zomer naar de Griekse eilanden en heb je nog wat tijd over? Of ben je gewoon op zoek naar een fijne citytrip bestemming? Dan is Athene echt een aanrader op 3 uur vliegen van Amsterdam. Het doet niet onder voor de Spaanse populaire steden en Athene in 2 dagen is prima te doen. Hieronder een aantal tips om zoveel mogelijk te genieten in korte tijd.

Athene is natuurlijk de stad van de oudheid. Ik had dan ook een ander beeld in mijn hoofd. Ik verwachtte overal eeuwenoude gebouwen tegen te komen, maar in werkelijkheid zijn er maar een paar bewaard gebleven. Voor de rest is Athene eigenlijk een mediterrane stad, zoals je die ook in bijvoorbeeld Spanje vindt. Die paar overgebleven gebouwen zijn overigens wel de moeite waard.

De Akropolis | Athene in 2 dagen

Je begint de 48 uur dan ook met een ochtend wandeling naar Akropolis. Dat doe je in de ochtend, omdat je anders van de berg af wordt gebrand. Ik bezocht Athene in maart en met 20 graden was het al een warm tochtje… Een tip als je naar boven loopt is om via Rick Steves een audiotour te downloaden. Helemaal gratis en #nonspon, maar het gaf onze wandeling een extra dimensie. Andere tip: Mocht je ook andere plekken uit de oudheid willen bezoeken, koop dan een uitgebreid ticket.

Bovenop de akropolis heb je niet alleen prachtig uitzicht van de stad. Je vindt er een aantal historische bouwwerken, waar je -met een beetje verbeeldingskracht- zo terug de tijd in gaat. De Parthenon is natuurlijk de bekendste, maar er is echt veel meer te zien.

Grieks eten | Athene in 2 dagen

Na de ochtendwandeling omhoog is het tijd voor lunch. Dat doe je in Athene natuurlijk met gyros. Een kleine zoektocht op Foursquare bracht ons bij een van de beste tentjes van de stad, Thanasis. Op een mega toeristisch plein is het het allerdrukste tentje. De wandeling hier naartoe brengt je door Plaka, een gezellige wijk met allemaal kleine straatjes en winkeltjes. Wel een beetje vol met toeristische troep als je het mij vraagt, maar absoluut de moeite waard. Mijn advies is om eerst je honger te stillen en hier na de lunch lekker rond te wandelen.

Vervolgens ga je even opfrissen in het hotel en is het tijd voor het diner. Daarvoor ga je naar Cookoovaya. Zij hebben een chique en moderne Griekse keuken en hoewel de prijzen ongrieks zijn is het echt de moeite waard. Ik at er de lekkerste octopus en truffel pasteitjes. Zou zo nog een keer gaan.

Dag 2 | Athene in 2 dagen

De volgende dag kun je met het kaartje dat je bij Akropolis kocht naar onder andere de Tempel van Zeus en het Olympisch stadion. Leuk om even te doen, maar hier ben je niet heel veel tijd aan kwijt. Vervolgens is het Akropolis museum echt een tip. Dit super moderne gebouw is op zichzelf al de moeite waard, maar binnen zie je alle restanten van de beelden die bewaard zijn gebleven en krijg je, meer nog dan boven op de berg, een idee van hoe het er al die jaren geleden uit heeft gezien. Voor de lunch heb je rondom het museum allemaal leuke -en ja toeristische- pleintjes, waar we ondanks de lage verwachtingen toch heerlijk hebben gegeten. Voor het diner kun je vervolgens kiezen uit de volgende opties: Malconi’s, een heerlijke Italiaan of Papillon.

Love,
Fiek

p.s. Is Athene onderdeel van een trip naar de Griekse eilanden? Kijk dan hier maar even voor wat heerlijke reis inspiratie voor onder andere Naxos, Samos en Mykonos.

  

7x to do tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Must see, verblijf en vervoer

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

ALGARVE | Foodtour in de Algarve

Een 5 uur durende foodtour door het kleurrijke Olhão.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *