Argentinië highlights

Argentinië!! Het woord alleen al is heerlijk om uit te spreken. Al zal ik het 9 van de 10 keer niet goed uitspreken zoals native speakers. In 2009 (toen nog een piepjonge Jet..) namen mijn ouders ons wederom mee op reis. De reis bracht ons naar Argentinië en Chili. Hoe vaak ik wel de grens tussen deze twee landen ben overgegaan is te zien aan de vele stempels in mijn paspoort. Twee inspirerende landen met prachtige natuur. Argentinië is een land met passie, dit merk je aan de mensen, de cultuur en de levensstijl. Naast dat het er bloedmooi is maakt de cultuur hiermee de perfectie combinatie. Wat mij betreft zijn dit de highlights van Argentinië.

Buenos Aires | Top 5 highlights van Argentinië
Met stip op 1 natuurlijk Buenos Aires. De metropool van Argentinië met zoveel passie. Wel twee keer in de reis kwamen we in deze stad die op één of andere manier mijn hart heeft weten te stelen. De wijk La Boca spreekt wat mij betreft Argentinië en is een must-visit. Ietwat toeristische plekken zou ik vermijden en daarom is het raadzaam om met een gids onderweg te gaan. Zij kunnen je meenemen naar de meest prachtige plekjes en je van alles vertellen over Buenos Aires. Ze nemen je bijvoorbeeld mee naar de Avenida 9 de Julio. De breedste straat van de wereld. De stoepen liggen 140 meter uit elkaar. Ook kwamen wij per ongeluk terecht bij een sterren restaurant vlakbij ons hotel. Wij hadden geen idee en kwamen er achter dat het super chique was toen we binnen zaten en alle mensen er helemaal opgedoft uitzagen. Zo zie je maar je komt op de leukste plekjes terecht wanneer je ze niet zoekt.

La ruta de los Siete Lagos | Top 5 highlights van Argentinië
Deze route is werkelijk waar prachtig. In Patagonië vind je heel veel verschillende wintersportgebieden. Cerro Catedral is daar één van en is het wintersportwalhalla van Argentinië. 19 km van het plaatsje San Carlos de Bariloche waar ik je zo wat meer over vertel. Dit skigebied grenst aan de La ruta de los Siete Lagos en is wat mij betreft van boven op de berg het aller-aller mooiste. Want zoals ik je eerder vertelde in dit artikel is dit mijn favoriete ski uitzicht ever. Verder is deze route rijden het dubbel en dwars waard. Adembenemende natuur waar je uren in stilte naar kan turen.

San Carlos de Bariloche | Top 5 highlights van Argentinië
Bariloche is een beetje een jetset plaats maar is wel heel gezellig en gelegen aan het Nahuel Huapi meer één van de prachtige meren aan de La ruta de los Siete Lagos. Bariloche staat ook bekend om jawel, chocolade. En pfoe ik moet zeggen ja erg lekker! Mamuschka was onze favoriet want alle chocolade en taartjes waren daar goddelijk! Fun fact, zelfs Duits kunnen ze verstaan hier. Waarom? Argentinië was een toevluchtsoord in de Tweede Wereldoorlog.

Mendoza Wijn Regio | Top 5 highlights van Argentinië
Wijn pff, daar kan ik ook niet uitgepraat over raken. Mendoza is de perfecte regio voor wijn want het stikt hier van de wijnhuizen en goede ook! Wij kwamen terecht bij het wijnhuis Salentein. Dit is een wijnhuis van Nederlandse eigenaar en wauw wat een wijn, wijngaard en uitzicht. De wijnranken staan tegen het Andesgebergte aan en dit geeft een fenomenaal effect. Je kan begrijpen Salentein is inmiddels de huiswijn van de familie geworden ook door deze geweldige herinnering. De Malbec is echt een aanrader en kijk uit naar de Primus hiervan! Leuk want zelfs in Nederlands kun je ook een beetje van Salentein genieten. Namelijk in het restaurant de Saletein in Nijkerk.

Salta | Top 5 highlights van Argentinië
Als laatste in dit lijstje: Salta. Deze stad in het noordwesten van Argentinië voelt heel erg Spaans aan. Je kan wel zeggen dat je gewoon rondloopt in Spanje maar dan aan de andere kant van de wereld. De bouwstijl is namelijk bijna identiek. Je voelt ook de invloeden van Peru en Bolivia omdat deze stad zo dicht bij de grenzen van deze landen ligt. Eén van de belangrijkste dingen waarom je naar Salta zou moeten gaan is het MAAM museum. In dit museum vind je Inca mummies. Het is mega interessant en heel mooi opgezet. Ze vertellen je het verhaal en je leert zoveel over hoe zij leefde en waarom er dus kinderen werden geofferd. Zo bizar om te zien dat deze mummies nog haast helemaal in tact zijn. Echt de moeite waard.

De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door mijn talentvolle zus Jorien van Dort. Voor meer travelfoto’s check haar Instagramaccount @jorienbvd_photography

 ♥
Jet

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

2 Reacties

 • Argentinië is echt zo’n land waarvan ik bij elke foto denk wauw, dit is prachtig! Maar toch staat het niet zo hoog op mijn lijstje en trekt het mij niet heel erg. Maar wie weet kom ik er ooit, want het ziet er echt heel mooi uit

  • Jet schreef:

   Hi Linda,

   Dankje voor je comment! Het is het echt meer dan waard om naar Argentinië te reizen. Het is er prachtig en ik denk dat je verkocht bent als je wel gaat!

   Liefs, Jet

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.