Amsterdam West – favoriete spots

Sinds een jaar of vier woon ik in stadsdeel De Baarsjes (Amsterdam-West). In het verleden had deze wijk niet zo’n goeie naam, maar de laatste jaren is er ontzettend veel veranderd. Ik hou van mijn wijk met haar mulit-culti samenstelling. De Turkse bakker, Toko, Surinaamse winkel; je vindt ze hier allemaal. En ik ben er trots op dat steeds meer mensen De Baarsjes ontdekken.

Het is inmiddels dé buurt in opkomst met steeds meer leuke horeca, cultuur en winkels. Daarom kijk ik ook met smart uit naar de zomer, want als ik van werk naar huis fiets kom ik langs veel gezellige terrassen. En de verleiding van een vol terras kan ik maar moeilijk weerstaan. Deze café/restaurants, met stuk voor stuk een heerlijk terras, zijn momenteel mijn favoriete hotspots in De Baarsjes.

Bar Baarsch

Een geliefde plek voor de studenten uit de buurt. Bar Baarsch is behoorlijk groot en ze organiseren regelmatig leuke dingen. Wil je samen met je vrienden je music skills testen? Dan moet je hier op maandagavond zijn voor de Pubquiz.

Cafe Cook

Hier wordt het eten met liefde bereidt, en dat proef je! Gisterenavond ben ik er weer geweest en het was zoals altijd puur genieten. Naast het fantastische eten hebben ze een heerlijk groot terras. Ook binnen is het een hele fijne plek, het voelt net alsof je in een jaren 60 huiskamer bent. En de muziek wordt zelfs nog afgespeeld op een ouderwetse platenspeler.

Bar Spek

Sinds Bar Spek haar deuren opende is het altijd volle bak. Als je hier graag een hapje wil eten moet je echt even reserveren. En dat het hier altijd stampvol zit is niet voor niks, want ze hebben hier de allerbeste houtovenpizza’s ever! Mijn favoriet? De pizza tartufella!

Terrasmus

Het eerste en enige terras in het Erasmuspark. Dé plek voor verse sappen, smoothies en een gezonde bite. En op een mooie zomerdag eet je gewoon lekker liggend in het gras je hapje op. Vorige jaar zomer zijn ze geopend en vanwege het grote succes hebben ze uitgebreid verbouwd. Vanaf vrijdag 29 maart openen de deuren weer.

Cafe Zurich

Oftewel de paddenstoel. Deze bijnaam heeft Zurich te danken aan de vorm van het gebouw. Zodra het zonnetje schijnt zit het gigantische terras midden op het Mercatorplein stampvol. Eén keer in de maand, op vrijdag, worden de tafels aan de kant geschoven en kan je jezelf uitleven op de dansvloer.

Waar zit jij graag op het terras?


Manon

Check ook 10x de beste terrassen in Amsterdam.

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.