Alternatieve wintersport

Kun je elk jaar opnieuw niet wachten tot de winter begint. Totdat het wintersport seizoen eindelijk weer van start gaat? Je eindelijk weer de bergen af mag glijden en je ongegeneerd te buiten mag gaan aan schnitzels en frieten. Hoewel ik een flinke rookie ben op dit gebied, snap ik de aantrekkingskracht maar al te goed. Maar wat nou als er geen sneeuw ligt? Of als je juist op zoek bent naar iets nieuws na al die jaren op de lange latten. Dan hebben we hier een lijstje alternatieve wintersport activiteiten voor je!

De warmte in
Al dat bewegen is natuurlijk heerlijk, maar een beetje ontspanning na een dag hard werken is ook niet verkeerd. Gelukkig vind je in de meeste wintersportgebieden ook de fijnste spa’s. Na een middag van sauna naar stoombad naar massage ben je de volgende dag in topvorm op de piste.

Blue lagoon header

Sneeuwraketten
Nog wel een beetje zin in activiteit, maar wil je het wel een beetje rustig aan doen. Ga met een gids op pad en laat je alles vertellen over de bergen. Wandelend kom je heel andere plekken tegen dan op ski’s en die raketten zorgen er dan weer voor dat je niet tot je knieën wegzakt. Geen overbodige luxe.

Skijoëring
Het is een soort koetsje rijden, maar dan zonder koets, snap je. Achter een paard ga je als ware ontdekkingsreiziger langs de mooiste sneeuwroutes. Op ski’s natuurlijk. Je kan het zo spannend maken als je zelf wilt, varierend van stap tot draf en zelfs galop.

Need for Speed
Kan het niet snel genoeg en ben je juist op zoek naar meer uitdaging. Laat je dan met een heli bovenop een berg dumpen of ga kiten. Onbegane paden, extra snelheid en de mooiste plekjes.

shutterstock_154452875

De beste kaasfondue
Mijn lievelingsding aan de sneeuw is dat het altijd tijd is voor kaasfondue. Man oh man, is er iets lekkerder dan dat? Ik wil je dan ook adviseren om er een punt van te maken de beste fondue in jouw gebied te vinden. Je skiet die kaaskilo’s er wel weer af, toch? En mocht je een lijstje compleet hebben, sharing is caring! Zwitserland is dan natuurlijk de beste lokatie.


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Hoofdfoto by Steef Fleur | Outfit Brunotti & Sorel

3 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.