All-inclusive Aruba, 5 x why it’s ‘all’ right (helemaal met kids!)

Ken je dat… je probeert je leven zo goed mogelijk te verdelen tussen werk, familie, vrienden, gezin, je huisdier (you name it:) en ergens schiet tijd voor jezelf er dan wel eens bij in. Story of my life! Balans, het klinkt als muziek in m’n oren maar boy wat heb ik op dat vlak nog een hoop te leren. Een reis is dan de ideale uitkomst. Even weg om op te laden. Dit keer stapten we  -liefde, zoon Yale (4), dochter Riva (1) en ik- het vliegtuig in om 10 uur later op ‘One Happy Island’ Aruba uit te stappen. Ons hotel RIU Palace was niet zomaar een hotel, het was een ‘all-inclusive’ paradijs compleet met herkenbaar polsbandje. Mijn aller-eerste all-inclusive ervaring. Reden dus om die ervaring (én mijn vooroordelen) met je te delen. Die gingen namelijk binnen no-time over boord en dit is waarom:

1. Fun for ‘All’

Het hele idee van all-inclusive is natuurlijk dat je alles bij de hand hebt. Op de een of andere manier was dat vroeger nou exact wat me niet aansprak. Ik wil zelf het avontuur opzoeken en andere paden bewandelen dan de massa. Blijkbaar vind ik het idee van keuzevrijheid hebben extreem belangrijk. Nu ik niet meer alleen te maken heb met mijn eigen keuzes maar ook met die van mijn wederhelft én van onze twee kids, kunnen al die wensen (eisen soms;) wat overweldigend zijn. Ik weet inmiddels dat de meeste speeltuinen geen lunchplek -laat staan een bar- hebben en avontuurlijk door een stad struinen is aanzienlijk minder leuk met jammerende kinderen. Hier zit alles naast elkaar: Kids club, gym, sports bar, suppen, beach sports. En heb je geen kids of heb je even geen zin in ze, er is zelfs een adult only area! Natuurlijk vlecht je daar nog je eigen activiteiten door heen, maar in de basis is heb je alles al bij de hand en dat is ontspannen.

2. The food is ‘All’ good!

Mijn vooroordeel over all-inclusive was dat je dan iedere dag hetzelfde en ook nog eens drie keer per dag lopendbuffet eet. Ik weet dat er genoeg mensen zijn die dat te gek vinden maar als fan van de meergangen diners en ‘menu de chef’ word ik toch wat angstig van die gedachte. Vast ook ongezond zei een stemmetje in mijn hoofd. Blijk ik er even een ouderwets beeld op na te houden. Ons hotel had namelijk 5 restaurants om te dineren (Sushi, Italiaans, Grill, Chique ect). Ontbijten kun je binnen en buiten en lunchen kan op twee plekken waarvan één met uitzicht op zee. Het aanbod was gevarieerd en echt goed van kwaliteit met verse fruitsappen – een prachtige bar met vers fruit waar we Yale het fruit wat hij niet kende lieten uitzoeken om samen te proeven – noten, zaden, eitjes in alle soorten en maten, pannenkoeken, glutenvrije opties (en ook echt veel) you name it. Mijn angst: hier verspillen ze vast veel. Zelfs daar waren ze overduidelijk mee bezig. Na het ontbijt gingen alle zoetigheden naar de koffie salon, al het fruit en de broodjes kon je zelf pakken uit koelkasten en roomservice bracht andere producten rond. Knap!

3. Relaxing ‘All’ day

Ons hotel lijkt het all-inclusive tot een kunst verheven te hebben. Alles was er, alles was mogelijk maar niks hoefde en gewoon die wetenschap bracht zo’n rust. Ik wist waar ik eten kon halen mocht mijn dochter ‘hangry’ worden (door het tijdverschil was er geen touw meer aan hun ritme vast te knopen), waar ze de beste koffie hadden om mijn jetlag te lijf te gaan en wist ik het niet dan kreeg ik hulp van de receptie. Op dag drie was dat zo ontspannen dat ik de rest van de dagen champagne sippend heb doorgebracht (ook dat was all-inclusive:)) In tegenstelling tot mijn meeste reizen -ik ben nogal een roadtripper van de categorie ‘laten we zoveel mogelijk verkennen en iedere vier nachten ergens anders slapen’- sliepen we op Aruba op één plek. Was dat even een eye opener! Ik kwam namelijk echt bij omdat niks moest. Heb ik dan niks gedaan… hahaha natuurlijk wel! maar het hoefde niet en dat was oprecht fijn.

4. Diners ‘All’ for yourself

Dit klinkt als het meest vanzelfsprekende ter wereld ‘lekker uit eten gaan tijdens je vakantie’. Ik kan me de tijd nog levendig herinneren lol. Uren tafelen met zalige gerechten en diepgaande gesprekken. De realiteit is nu even anders (hallo kids!;). Thuis kun je oppas regelen maar op vakantie ben je samen. Door de jetlag (Aruba heeft 6 uur tijdverschil) viel Yale tijdens het eerste avondeten in het Sushi restaurant om van de slaap en ging ik voor het hoofd gerecht met een huilden kind naar boven (voordeel: roomservice bracht de rest van het eten naar onze kamer). Avond twee haalde hij het tot het hoofdgerecht en toen ging het licht uit. Avond drie viel Yale met zijn hoofd op tafel in slaap -pal naast de pasta- en lag Riva in de wagen te slapen. Vanaf dat moment zijn we om 16:30 Aruba tijd met de kinderen gaan eten, hebben ze in bed gelegd met babyfoon en zijn -met het apparaat op tafel- de overige avonden gaan dineren. Uren tafelen mét heerlijk eten en mooie gesprekken terwijl de kids 4 verdiepingen boven ons prinsheerlijk lagen te slapen. Winning!

5. Het is ‘All’ geregeld voor je

Veel energie gaat vaak verloren aan alle keuzes die je moet maken als je op vakantie bent. Waar ga je eten? Wat ga je doen? Hoeveel fooi moet je geven? Toen ik mijn liefde vroeg wat hij nou van All-inclusive vond gaf hij dat als mooiste voordeel. Het was nog nooit zo rustig geweest in zijn hoofd omdat juist alle randzaken die stiekem veel tijd vragen voor je geregeld zijn. Erg fijn.

Conclusie: All-inclusive has it ‘All’

Niets dan lof voor RIU Palace. Het hotel is een lust voor het oog (lees: Instagram pretty:). De zonsondergangen zijn ‘incredible’. De zwembaden (met bar in het water) zijn heerlijk (en deels ondiep dus perfect voor kids… of aangeschoten volwassenen) de ligging aan palm beach is gewoonweg schitterend, de kamers zijn ruim en hebben bijna allemaal uitzicht op zee, de medewerkers zijn super behulpzaam (spreken nog Nederlands ook), de logistiek is goed geregeld (geen rennende vakantiegangers die een startbedje proberen te bemachtigen) het entertainment is iedere dag anders en zeer vermakelijk om te observeren *grinnikt nog na* en het eten is echt super… overal, echt overal is aan gedacht!

It seriously is One happy (and relaxed) island!
Love, Vi

 

Een reis naar relaxed Aruba kun je hier boeken bij TUI.

 

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.