Afrikaanse vibes in eigen land

Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik nog nooit in Afrika ben geweest. Daarom is het voor mij, denk ik, ook wat moeilijk om een ervaring te delen over Afrika:) Desalniettemin was ik twee weken geleden in Egmond en ondervond ik zelf een heel klein beetje hoe het is om omringd te zijn door prachtige landschap van Afrika. Althans, dat denk ik ;)

In verschillende delen van Nederland zijn sinds een aantal jaren de Schotse Hooglanders te bewonderen. Deze statige rood/bruine grazers voeden zich met planten en gras. Ze zien er eigenlijk gevaarlijker uit dan dat ze in werkelijkheid zijn, het zijn namelijk eigenlijk hele grote koeien…haha! Maar om toch in de Afrikaanse sferen te blijven vergeten we dat gewoon even.
Desktop13-002

Daarnaast lopen er in verschillende delen van Nederland ook wilde paarden rond. Misschien heb je de film ‘De Nieuwe Wildernis’ al gezien? Hierin zie je heel mooi de symbiose tussen dier en natuur. Twee jaar lang volgde een aantal filmteams de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden van Europa. Super mooi om te zien!

Is Afrika voor de komende tijd te ver weg? En wil je de Schotse Hooglanders een keer in het echt bewonderen? Neem dan eens een kijkje op de  Nationaal Park Veluwezoom, in het Amsterdamse Bos, De duinen bij EgmondDintelse Gorzen Zuid-Holland, Geuldal, Mokerheide Limburg, Harderbos Overijssel, Holtingerveld Drenthe en nog andere delen van Nederland. Ze zijn bijna in elke provincie wel te bewonderen :)

Ben jij deze dieren wel eens tegengekomen? 


Mila

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

 

 

2 Reacties

  • Mariët schreef:

    Gaaf zijn ze hé? Hier lopen ze in mijn ‘achtertuin’ in de duinen, dus ik kom ze zo’n beetje wekelijks tegen. Ook een heel mooi ‘Afrikaans’ plekje in Nederland: de Soesterduinen. Parkeren bij de Foekenlaan in Soest en dan over een zandheuveltje lopen, daar ontvouwt zich een prachtig, on-Nederlands landschap.

  • Mila schreef:

    Wat leuk! Ook een mooie plek lijkt me! Ik ben echt fan geworden :) Liefs, Mila

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.