Stockholm | A perfect birthday present

Het beste cadeau voor een travelgirl? Een reis natuurlijk. En dus kreeg ik voor mijn 25e verjaardag een vliegticket naar Stockholm. Caro, ik en ons andere vriendinnetje Candy-Rae hadden al heel lang het plan om Caro’s hometown te bezoeken. Maar je kent het wel, het kwam er niet van. En dus was dit de perfecte stok achter de deur. Now we have to go! Een paar dagen later hadden we een datum. Ik heb genoten! Op de eerste nacht na dan…

DSC_0043 DSC_0047 DSC_0050

Hotel stress
We kwamen pas om 12 uur ’s nachts aan in ons hotel. En ja hoor… Kamer dubbel geboekt! Of nou ja, een technische storing, maar dat gelooft natuurlijk niemand;) Ze hadden een alternatief geregeld buiten de stad. Je had ons moeten zien. Charlie’s Angels on a mission. Maar goed, alle andere plekken zaten écht vol dus we hadden weinig keus. De volgende dag waren we weer welkom in het hotel. Na een pittig woordje met de manager en een paar keer verteld te hebben dat we bloggers zijn krijgen we 2 nachten vergoed en een fles champagne op de kamer. Toch netjes.

DSC_0041 DSC_0053 Processed with VSCOcam with g2 preset

Shop till you drop
Na het gezeur over de kamer konden we dan toch echt Stockholm in. Het was helaas ook in Zweden regenachtig dus we kozen snel een winkel uit om droog te blijven. En ja hoor, meteen slagen we alle 3. Het mooie aan Zweden? Het is écht anders dan hier. Niet gewoon een Kalverstraat in een andere stad. Nee, ze hebben andere ketens en andere stijlen. Bik Bok bijvoorbeeld. Of een van de massive shopping malls. Ik ben dan ook schandalig goed geslaagd. Gelukkig viel het hotel iets goedkoper uit;)

DSC_0023 DSC_0029  DSC_0099

A foodfest
Bij een citytrip hoort lekker eten. Het ontbijt in ons hotel is dan een goed begin van je dag. Ze hebben écht alles wat je maar wenst! Vervolgens is het tijd voor lunch. Door het slechte weer waren alle leuke plekjes aan het water niet echt uitnodigend. Gelukkig heb je -anders dan in Nederland- hele lekkere restaurants in shopping malls. In NK at ik bijvoorbeeld een echte Zweedse lekkernij met garnalen. En in Mood mall aten we bij een heel leuke tapas tentje, boqueria.

IMG_8961 IMG_8969 Processed with VSCOcam with g1 preset

Diner and dancing
Maar het meest leuke van een citytrip is wat mij betreft het diner. Ik hou van uiteten gaan. Pure liefde. De eerste avond aten we bij Cliff Barnes. Caro heeft hier vroeger gewerkt en kent nog grote delen van de staff. We krijgen dan ook een warm welkom en heerlijk te eten. En het leukste? ’s Avonds verandert deze plek echt in een feestje! Precies om 11 uur gaat de muziek hard en begint iedereen de dansen. De tent loopt vol met mensen die in de gigantische rij buiten hebben staan wachten. Iedereen is blij (en dronken) en om precies 1 uur gaat de muziek weer uit. Perfect toch? Je weet precies hoe laat het feestje begint en bent de volgende dag ook nog enigszins uitgeslapen. Als je tenminste niet doorgaat naar de volgende plek (oeps…).

IMG_9046 Processed with VSCOcam with p9 preset IMG_9062

Birthday bash
De volgende avond aten we bij Nosh and Chow. Een trendy restaurant, met toch een huiskamer gevoel. Hier vierden we alle drie nog even een keer onze verjaardag met rode wijn, burgers en de uitslag van het Songfestival. Ook deze plek had weer een verrassing voor ons in petto. Bovenin zit namelijk een bar verstopt met een heerlijk open terras en veeeel te dure cocktails. Want Stockholm is fantastisch, maar ook héél slecht voor je portemonnee…


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.