8 x local tips voor Aruba | Stranden, Restaurants en Activiteiten

december 2019

Op negen uur vliegen van Amsterdam ligt Aruba. Vol liefde heb ik mensen er over horen vertellen en nu is het mijn beurt om haar te verkennen. Hoe kun je de ‘hidden gems’ beter ontdekken dan het locals te vragen? Dus knoopte ik gesprekken aan met ‘perfect strangers’ en vroeg vooral de medewerkers van ons resort RIU Palace het hemd van het lijf.  Samen met de locals stel ok deze tips voor aruba samen, zodat jij totaal zorgeloos van dit vrolijke eiland kunt genieten!

Wat te doen op aruba

Favoriete strand | Arashi Beach

Wie Aruba zegt, zegt Beach time! Dus was dit mijn vaste vraag: “Wat is jouw favoriete strand hier?” Er zijn een aantal plekken die steeds in de antwoorden terug komen: Baby Beach (perfect voor kleine kids vanwege het ondiepe water), Arashi Beach, en het rustige Mangel Halto. Zelf vind ik Palm Beach ook echt fijn. Je kunt er heerlijk slenteren langs het strand, er is genoeg te zien (zoals de Frans Bauer Pier, zie foto) en de zonsondergangen zijn ongekend mooi (dat geldt natuurlijk voor alle stranden aan die kant van het eiland;).

Het beste luxe restaurant | El Gaucho

Ik kan er geen genoeg van krijgen. Echt goed eten, dus wil ik weten waar je de beste diners kunt vinden en bij voorkeur niet gewoon goed eten maar echt luxe. El Gaucho wordt het meeste genoemd (alhoewel ik niet warm wordt van hun website), gevolgd door: Madame Janette, Papiamento en 2 Bulls and a fool. Als groot fan van meergangen diners (en kunstwerkjes op een bord) ging mijn hart sneller kloppen van het verhaal van Daisy: “At ‘The Kitchen Table by White‘ you’re really in for a treat. Several courses, colorful dishes and great wines!

wat te doen op aruba, local tips aruba, uiteten aruba, wegen aruba, route aruba, tips in aruba

Favoriete local food | Zeerover & Local Store

Eigenlijk hebben we hier twee favorieten. Zeerover en Local Store kregen namelijk even veel vermeldingen. Zeerover hebben we zelf getest en dat is inderdaad is een bijzondere plek. Pal aan het water, met uitzicht over zee waar je iedere dag de fried ‘catch of the day’ kunt bestellen. Wat dat is weet je dus pas op de dag zelf. De ultieme plek om jouw catch te eten, is aan één van de drie tafels die op de steiger staan. Alsof je op midden op zee eet. Local store is volgens Darren ook de moeite waard: “A nice Caribian vibe. All local ingredients. Beach bar meets hamburgers”. Andere plekken die genoemd worden zijn The Old Fisherman en The Old Cunucu House.

Wat doen locals als ze vrij zijn | Bios & Strand

Hier is iedereen het zo ongeveer unaniem over eens. Ze gaan allemaal graag naar de bios of naar het strand. Luiz (23, RIU Palace) blijft net als ik het liefst buiten: “I like to go to the beach or hiking“. Ik geloof niet dat ik ooit tijdens een reis naar de bios ben geweest en ook nu bedank ik vriendelijk terwijl ik lekker nog even de zee in plons.

wat te doen op aruba, local tips aruba, ijs eten in aruba, wegen aruba, route aruba, tips in aruba

Het beste ijsje | Gelatissimo

De favorieten volgens de lokals: Ritz Aruba, Hagendas en Gelatissimo. Deze laatste, vlak bij RIU Palace, is echt waanzinnig. Prachtig uitzicht (zie foto) het is gelato dus minder suiker en de smaken zijn volledig natuurlijk. Om de vakantie af te sluiten zijn we hier op de dag vertrek nog even terug gegaan. Dat begrijp je.

wat te doen op aruba, local tips aruba, fotospot aruba, wegen aruba, route aruba, tips in aruba

De beste koffie | Juan Valdez Café

Coffee lovers weten het, goede koffie maken is een kunst. Nu had coffee bar Cappucino (in RIU Palace) godzijdank heerlijke koffie van versgemalen bonen maar er zijn meer plekken natuurlijk. Volgens de kenners heeft Juan Valdez Café (van het Colombiaanse koffiemerk Juan Valdez) de beste koffie.

Mijn favoriet was de koffie bij Nourish Café. Het cafe van YogaGirl Rachel. Hier vind je de lekkerste shakies, ontbijt en lunchgerechten en dus koffie. Allemaal vegan (dus geen koemelk). De ‘All day burrito’ en de ‘Island Yoga Burger’ zijn echt een aanrader en als je er dan toch bent kun je net zo goed een Yoga(sup)les boeken:) Vergeet trouwens niet om op de foto te gaan met de prachtige angels wings op de muur (zie foto:).

De leukste night club in town | Gusto

Het mag dan misschien even geen onderdeel van onze vakantie uitmaken (Kids en clubs gaan niet echt samen:) natuurlijk wilde ik wel weten wat de beste plek is om de nacht weg te dansen. Nou, daar weten ze wel raad mee op Aruba! Volgens de kenners zijn Gusto, Hotshotz en Sand bar the place to dance the night away.

wat te doen op aruba, local tips aruba, off road aruba, wegen aruba, route aruba, tips in aruba

De leukste activiteit | off roading (with jeep or quad)

Er zijn eindeloos veel activiteiten te beleven op het eiland. De zee op met een catamaran, eiland tours om het eiland  echt een beetje te verkennen, you name it! De populairste is het off road rijden, bijvoorbeeld in Nature Park Rooi Taki (zie foto van mij ‘on road’:). Ik dacht dat ik best in de gaten had wat voor toffe tours er allemaal te doen zijn op Aruba maar Luisa (22, RIU Palace) vertelde er me één waar ik nog niet over gelezen had: “I love going to the natural pool!”. You go girl! Top tips voor Aruba.

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

wat te doen op aruba, local tips aruba, strand aruba, zonsondergang aruba,

wat te doen op aruba, de straten van aruba, tips aruba

Meer Aruba

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *