6 x Dubai on a shoestring

DubaiShoestring9Het is de stad waar het onmogelijke mogelijk wordt gemaakt. Waar de politie in een blitse Ferrari rijdt. En waar luxe geen grenzen kent. De stad die vijftien jaar geleden slechts een vissersdorpje was, is nu een oase waar dromen uitkomen. Dat dit hand in hand gaat met een goed gevulde portemonnee weten we allemaal. Maar is Dubai net zo leuk als je niet tot de ‘rich & famous’ behoort? Met deze tips haal je alles uit Dubai zonder je spaarrekening te plunderen. Meet Dubai on a shoestring!

Dubai on a shoestring
Op het eerste oog lijkt het misschien een uitdaging. Toch zijn er meer dan genoeg ‘wallet-friendly options’ in town. Wie even zoekt kan met gemak zijn dagen vullen. Mijn favorieten:

DubaiShoestring31. Bekijk Dubai van boven
Wolkenkrabbers zijn onlosmakelijk met Dubai verbonden. Sterker nog, ’s werelds hoogste gebouw -Burj Kalifa- staat in Dubai. Niet gek dus dat iedere reisgids je de lucht in stuurt. Nu kun je 35 euro betalen om de lift naar de honderdste verdieping te pakken. Je kan ook naar Skybar Neos (in The Address Downtown) gaan, de lift ride is gratis, het uitzicht op de fonteinen spectaculair en zo kun je de 35 euro spenderen aan cocktails;)

DubaiShoestring22. Catch a wave
Dubai is uitgestrekt en trakteert je op maarliefst 40KM kustlijn. Vervoer is goedkoop (zelfs de taxi) dus trek je strandoutfit aan, haal iets lekkers in een souk en vertrek naar het strand. Het water is azuur blauw, het uitzicht priceless en je kosten: 1,50 om op een keurig verzorgd strand te komen.

DubaiShoestring53. Enjoy window shopping
Shoppen in de grootste mall ter wereld duur? Hoeft niet:) Een mall met een aquarium, een ijshockeybaan, een gigantische waterval en de duurste winkels ter wereld, het is namelijk al een bezienswaardigheid op zich. Enjoy!

DubaiShoestring64. Meet the locals
Bij het Sheik Mohammed Centre kun je iedere dag op de thee met locals om zo te leren over de verschillende culturen in Dubai. Het je vragen over hoofddoeken, burka’s, witte gewaden of de historie van de stad? Hier kun je met al je vragen terecht.

DubaiShoestring15. Get Artsy!
Voormalig industrieterrein Alserkal Avenue heeft ruim twintig loodsen omgetoverd tot creatieve hotspots. Je kan hier uren dwalen en je verwonderen over de meest uiteenlopende kunst. And the best of it: it’s free!

DubaiShoestring46. Visit the the Old Centre
Voor 25ct kun je met een boot over de ‘creek’ varen. Dit is de basis van het huidige Dubai. De plek waar handel werd gedreven (en nu nog steeds). Je ziet handelslieden schepen uitladen en locals verse kruiden kopen. Het is een wirwar aan mensen, producten en straatjes. In het oude centrum vind je kilo’s goud, verse kruiden, kleding en zelfs wat Hindoeistische steegjes. Tip: ga naar het museum en naar de kunstzinnige wijk Sikka om de hoek van de Souk. Je kunt er heerlijk lunchen en het coffee museum is echt fantastisch!

Heb jij nog slimme travel tips voor Dubai?


Vi

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

DubaiShoestring10DubaiShoestring7 DubaiShoestring8DubaiShoestring21DubaiShoestring22DubaiShoestring23DubaiShoestring24DubaiShoestring25DubaiShoestring26DubaiShoestring20DubaiShoestring19DubaiShoestring18DubaiShoestring17DubaiShoestring16DubaiShoestring15DubaiShoestring14DubaiShoestring13DubaiShoestring12DubaiShoestring11

 

 

7 Reacties

 • Linda schreef:

  Een tip als je goedkoper dingen wilt zien: Boek vooraf! Wij hebben een hoop geld bespaard door vooraf de snowboard lessen te reserveren (je moet toch wat in Dubai) en door de Burj Kalifa vooraf te reserveren scheelde het ook een hoop (en een flinke wachttijd).

 • newsfromNOMADS schreef:

  Ziet er goed uit Bubai, leuk dat er zoveel betaalbare dingen te doen zijn! Erg leuk artikel!

 • newsfromNOMADS schreef:

  Ziet er goed uit Dubai, leuk dat er zoveel betaalbare dingen te doen zijn! Erg leuk artikel!

 • Sarah schreef:

  Super leuk artikel! Toevallig is dat net alles wat ik gedaan heb toen ik Dubai bezocht. Behalve dat initiatief om de locals te ontmoeten, daar had ik niet van gehoord: wat een leuk idee! Volgende keer probeer ik het zeker!

  • Viola schreef:

   Hahaha tof! Kom je vaak in Dubai Sarah? Ik kom ook nog met een splurge list, benieuwd of die ook overeenkomt:) Lfs, Vi

 • jenet schreef:

  Really loved reading the article, you have explained lot of new places i never visited in Dubai.

  Now i will make sure i will watch all these places before i go back to France next year.. thanks ,

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.