Travel Tip | 5 veiligste landen to ’travel solo’

Zelf heb ik het nog niet aangedurfd, maar it’s on my bucketlist now! Alleen op reis. Je bent een keer in een totaal andere cultuur en daarnaast leer je jezelf op een hele andere manier kennen als je eventjes helemaal alleen bent. Je ontdekt nieuwe kanten van jezelf en leert je prettig te voelen zonder anderen om je heen. Nu kun je natuurlijk gewoon je koffer pakken en het eerste beste vliegtuig instappen, maar een gevoel van veiligheid is wel fijn bij de bestemming die je kiest. Zeker als het je eerste keer is! Dit is een lijstje van landen die je prima alleen kunt bereizen en ze zijn ook nog eens bloedmooi!

1. IJsland
IJsland is een prettig land om doorheen te reizen. Er is weinig criminaliteit in het relatief dunbevolkte eiland. De natuur is adembenemend en je waant je echt in een droom landschap. Als je het niet fijn vindt om alleen over het eiland te rijden kun je er ook voor kiezen om met de bus te gaan. Deze gaan een paar keer per dag en dan kun je het eiland alsnog zien! Voor iemand alleen is Reykjavik een leuke stad om te bezoeken en oh en ze houden daar ook van heerlijk eten. We experienced it, check hier de artikelen met tips over IJsland.

2. Scandinavië
Scandinavië is natuurlijk niet één land, maar stuk voor stuk zijn deze landen prima te bereizen. Dit blijkt ook uit het onderzoek van het World Justice Project. De Scandinavische landen scoren hoog. Wat je kunt verwachten van een reis naar het noorden? Ongerepte natuur, steden met het typisch Scandinavische gevoel voor stijl en -met een beetje mazzel- het noorderlicht. Spaar wel eventjes wat extra geld, want Scandinavië is vrij duur.

3. Nieuw-Zeeland
Samen met mijn familie heb ik een rondreis gemaakt van 4 weken, maar dit kun je natuurlijk ook in je eentje doen! Het is een fijn land om door heen te reizen. De mensen zijn heel vriendelijk en je en de natuur is overal even fotogeniek. Dit land gaat nooit vervelen, elke keer zie je weer iets moois opdoemen in de verte. Je kunt prima met de auto rondreizen, maar ook de trein is voor alleenreizers een goeie tip.

4. Japan
Japan scoort hoog in de lijst. Er is weinig misdaad in dit land maar we raden je wel aan om als een solo traveller om in Tokio te blijven omdat ze daar over het algemeen het beste Engels spreken. De geografische ligging van dit land is niet optimaal:), maar dat neemt niet weg dat het heel mooi is! Manon heeft Japan als eens bezocht, en was echt lyrisch. Tokio staat nu bij alle travel girls boven aan de bucket list en voor de sneeuwfans is Japan ook een enorme aanrader. Lees hier haar ervaringen!

5. Thailand
Ja, ook Thailand hoort in dit lijstje. De enorm vriendelijke mensen zijn heel gastvrij en het land is helemaal ingesteld op toeristen. Het mooiste aan Thailand; je kunt alle kanten op. Van heel low budget tot super de luxe. De keuze is aan jou;)! Vi heeft nog niet zo lang geleden Thailand bezocht, lees hier haar verslag.

“Life begins at the end of you comfort zone”

 ♥
Jet

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

4 Reacties

 • Evelien schreef:

  Yes! Ik ben ook niet zo’n alleen-reis-held, maar ergens kriebelt er wel iets. Thanks voor dit lijstje!

 • Tikva schreef:

  Mwah ik ben het echt zelden niet eens met iets dat jullie schrijven maar deze keer wel. Ijsland mag dan wel veilig zijn maar om het echt te beleven moet je een auto huren. Niet zo fijn in je eentje en ook niet zo veilig op de lange afstanden. Ik heb Japan zelf ervaren als een moeilijk reisland zelf tourism office medewerkers spreken geen Engels buiten de grote steden.

  Wil je echt een keer alleen op reis moet je misschien eerst eens beginnen met een Europese stedentrip. Neem geen hotel maar een (prive)kamer in een hostel ontmoet je gelijk leuke mensen. Londen, Berlijn, Boedapest, Praag opties genoeg.

  • Jet schreef:

   Hoi Tikva, goede toevoegingen heb je inderdaad. Fijn, dank je! Wij hebben voor dit artikel gekeken naar de criminaliteit in het land en of het wat dat betreft veilig is. Dat is eigenlijk te eenzijdig beseffen we ons nu. Dat verdient aanpassing, dus we voeren het door in dit artikel. Wat betreft het alleen bereizen van de natuur in IJsland hebben we notabene zelf ook in zo’n situatie gezeten dat het niet echt fijn zou zijn als je alleen daar zou staan:) Zowel in IJsland als in Japan zouden we aanraden om in de grote steden te blijven. Nogmaals bedankt voor je comment ♥ GL2T

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.