5 budget wintersportbestemmingen

Eerlijk is eerlijk, wintersporten is een dure grap. Het is het dubbel en dwars waard, maar stiekem toch wel een rib(je) uit je lijf. Zeker als je nog geen die-hard wintersporter bent wil je er niet gelijk een klap met geld aan uitgeven. De meeste kosten gaan hem in de skipas zitten. De algemene regel is hoe groter het skigebied, hoe duurder. Dus naar een goedkoper skigebied gaan betekent vaak dat je qua pistes moet inleveren.

Deze 5 budget wintersportbestemmingen zijn wat vriendelijker voor je portemonnaie en hebben toch genoeg pistes om jezelf de hele dag uit te leven.

Frankrijk – La Forêt Blanche (180 km. pistes)
De dorpen Vars en Risoul vormen samen La Forêt Blanche, het grootste skigebied van de zuidfranse Alpen. Door de hoge ligging (1.650 tot 2.750 meter) is het erg sneeuwzeker. Het niveau van de pistes is vooral geschikt voor gezinnen en beginners.
#Tip: Ook als gevorderde wintersporter kom je hier aan je trekken door de vele off-piste mogelijkheden en snowparken.

Frankrijk – Espace Lumière (160 km. pistes)
Escape Lumière bestaat uit 2 delen; het skigebied Pra-Loup en het skigebied van La Foux-d’Allos.  Het is een rustig gebied dat een bekend staat om de goede prijs/kwaliteitverhouding. Met een hoogte tot maximaal 2.600 meter ligt er eigenlijk ieder seizoen wel genoeg sneeuw.
#Tip: Sun lovers opgelet! De zon schijnt hier gemiddeld 300 dagen per jaar. Lekker op het terras met een Jägermeistertje dus:)

Budget wintersport

Oostenrijk – Hochkönig (150 km. pistes)
De berg Hochkönig wordt met zijn 2.941 meter hoogte omringd door verschillende dorpjes. Maria Alm, Dienten en Mühlbach zijn de bekendste dorpjes. Als je voor gezelligheid gaat is Maria Alm de beste spot. En de dorpen Mühlbach en Dienten hebben de beste ligging ten opzichte van het skigebied.
#Tip: bespaar geld door géén skipas voor het hele gebied te kopen. Neem een pas voor 1 van de 3 dorpjes. En koop gewoon een keertje een dagpas voor het hele gebied zodat je dat kunt verkennen.

Oostenrijk – Schladming Dachstein (121 km. pistes)
In het Schladming Dachstein gebied liggen meerdere skigebieden, waarvan de 4-berge Skischaukel de grootste is. Het gebied is ondanks de niet al te hoge ligging (750 tot 2.015 meter) erg sneeuwzeker. Maar mocht je toch pech hebben, op de Dachstein gletsjer ligt sowieso altijd sneeuw .
#Tip: ook hier kan je geld besparen door geen skipas voor het hele gebied te nemen, maar voor 1 van de 4 bergen te kiezen.

Italië – Livigno (115 km. pistes)
In een breed dal, vlakbij het prachtige Lago di Livigno, ligt het langgerekte en autovrije
Livigno. Door de hoge ligging tussen de 1.816 en 2.800 meter hoef je niet bang te zijn voor te weinig sneeuw. Qua niveau zijn de pistes voornamelijk geschikt voor beginners en lichtgevorderden.
#Tip: neem een extra grote koffer mee, want door de belastingvrije zone is shoppen hier heel verleidelijk:)


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

3 Reacties

  • Christa schreef:

    Ben zelf vorig jaar in Schladming geweest, echt een superleuk gebied!
    En voor de echte junkies er is wifi op de piste.. ;)

  • esmée schreef:

    Ik kom nu al 5 jaar op rij in Livigno en het is altijd weer heerlijk om terug te gaan. Moet er alleen wel bij zeggen dat je voor een week livigno toch al snel rond de 900pp kwijt bent (als tenminste geen materiaal of les nodig heb en echt oplet wat je uitgeeft) en je moet er wel wat voor over hebben om er te komen (vereina, munt la schera, douane en een lange stijle bergweg die zeker met sneeuw geen pretje is) en met shoppen moet je echt oppassen (douane regels Zwitserland). De pistes zijn bij goeie condities geschikt voor iedereen ookal vereisen de dal afdalingen met name aan de carosello3000 kant wel wat skills. Bij koude weken hecht door de temperatuur de sneeuw echter niet goed dit zorgt voor ijzige harde pistes (laat dit nou bijna altijd behalve in het voorjaar het geval zijn) dus beginner tot lichtgevorderd zou ik toch aanpassen naar voor alle niveaus maar zeker ook voor gevorderd (ook zijn een heel groot deel van de pistes rood en zwart). Het gebied is heel geschikt voor freeriders en er zijn ook meerdere funparken. Verder is livigno absoluut een aanrader (tip om tijd en geld te besparen: zet vanuit nl de navigatie eerst op basel en vanaf basel pas op livigno, anders stuurt de nav je automatisch door Oostenrijk.)

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.