5 budget tips voor de winterzon

De winter is nog maar net begonnen en ik ben nu al in de ik-ben-toe-aan-een-winterslaap modus. De zon en ik kunnen nou eenmaal niet al te lang zonder elkaar. Daarom reis ik haar iedere winter achterna! De koude en donkere periode lijkt ineens vele malen korter en m’n batterij is weer heerlijk opgeladen. De rest van de winter is dan prima te doen. Ja, zonnestralen doen wonderen.

En wist je dat een trip naar de winterzon helemaal geen rib uit je lijf hoeft te kosten? Met deze tips kom je een heel eind:)

#1 – Don’t go too far
Ver weg betekent vaak een prijzig ticket, maar het is niet nodig om 12 uur in een vliegtuig te zitten. Ook dichterbij huis laat het zonnetje zich nog zien. Oké, hele zwoele zomeravonden op je slippertjes zitten er dan niet meer in, maar zonder jas wijntjes drinken op het terras terwijl je een lekker tintje opdoet zeker wel. En een temperatuurtje van rond de 20 graden is natuurlijk by far behaaglijker dan de rond het vriespunt kou in ons landje.

#2 – Go all-inclusive
Blij word ik nou niet bepaald van de gedachte, maar soms is het niet verkeerd om (tijdelijk) je principes overboord te zetten… Zeker als het maar voor een weekje is. Want bij het all-inclusive principe weet je van tevoren tenminste precies wat je kosten zijn en wordt je bij  thuiskomt niet ineens met een lege bankrekening geconfronteert. Het dagelijkse klasje aquajoggers en de bingoavonden moet je dan maar voor lief nemen. And if you can’t beat them, join them:)

Filipijnen

#3 – It’s all about timing
Hartstikke knus hoor om op het strand te liggen tijdens de feestdagen en te toasten op het nieuwe jaar, maar er hangt een gemeen prijskaartje aan. Rond de feestdagen verdubbelen de prijzen of soms nog erger. Dus ga ervoor of erna op reis. Met name begin januari dalen de prijzen van de tickets behoorlijk.

#4 – Handy websites
Op sites als hotelkamerveiling, vakantieveilingen en d-reizen vliegen de scherp geprijsde reisjes naar naar de zon je om de oren. Zeker als je snel kan vertrekken kun je behoorlijk wat centjes besparen. Ook een hele handige site is GeniusTravel. Daar kun je zoeken op budget in plaats van bestemming.

#5 – Where to go
Een stralend zonnetje op een te behappen afstand vind je bijvoorbeeld in deze landen:
Egypte: bikini temperaturen op maar een uur of 5 vliegen. Voor de avond wel een vestje meenemen.
Marokko: geen strandweer maar wel warm genoeg om heerlijk te slenteren door de smalle straatjes van Marrakech of Chefchaouen.
Portugal: in de Algarve zakken de temperaturen in de winter niet onder de 17 graden!
Turkije: behaaglijke temperaturen van rond de 20 graden.
Spanje: qua temperatuur een beetje hetzelfde als Turkije, heerlijk dus! Zelf ben ik deze maand een paar dagen in Valencia te vinden:)

Heb jij nog een leuk tripje in de planning deze winter?


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

2 Reacties

  • Mandy schreef:

    Ik vlieg naar Rome over 2 weken, maar daar is het helaas niet echt warm meer… Misschien tóch nog even op zoek naar iets zonnigs om te overwinteren! ;-)

    • Manon schreef:

      Oh Rome!! Wat heerlijk. Die stad staat al zo lang op m’n wish list:) Veel plezier daar chicka. En de zon is een goed excuus om nog een keertje op reis te gaan;) x

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.