4x uiteten in Rethymnon Kreta

Rethymnon, een havenplaatsje in Kreta met een strand waar je een heerlijke duik in zee kunt nemen. Ik bracht een bezoek aan deze stad om puur te relaxen: zon, zee en strand. Daarbij kan lekker eten natuurlijk niet ontbreken. Tijd voor vier restaurants om te ontbijten, lunchen of dineren in Rethymnon.

Ontbijten doe je bij Estrella

Je kunt je dag niet beter starten dan met een goed ontbijt. Bij Estrella heb je erg veel keuze. Gezonde en minder gezonde varianten. Ik heb hier 3 van de 5 dagen ontbeten. Twee keer koos ik voor ei met truffel en één keer voor de pancakes. Mijn probleem met pancakes is dat ik vaak na twee happen uit elkaar plof, maar ik moest ze gewoon proberen. Ik ging voor pancakes met kaneel en een soort botercreme. De prijzen bij Estrella vallen ook mee, wij waren vaak met twee personen onder de 20 euro kwijt inclusief drankjes. Het hele menu van Estrella vind je hier.

Livingroom Lunch

Aan het restaurant Livingroom heb ik één keer een bezoek gebracht. Dit was om te ontbijten maar ik denk dat deze plek meer geschikt is voor lunch. Dit restaurant heeft wat meer keuze op de kaart die ik persoonlijk voor de lunch zou kiezen. Het tentje zit naast het bovengenoemde Estrella en ziet er erg modern uit. Marmeren tafels en pastelkleurige stoelen. Niet iets typisch Grieks, als je daar naar opzoek bent, maar wel een fijn plekje om te eten. Wij gingen voor de granola met yoghurt en fruit en een croque madame.

Diner met een prachtig uitzicht

Cavo is mijn favoriete restaurant van de vier en dat komt voor een groot deel al door het uitzicht. Bij binnenkomst wordt je hartelijk ontvangen en het personeel is erg vriendelijk. Ook toen wij een tweede dag kwamen herkenden ze ons meteen, het voelt erg persoonlijk. Het is iets ‘hipper’ dan de normale tentjes hier, dit komt waarschijnlijk omdat Cavo nog niet zo lang open is. Van het huis krijg je een broodplankje met een dip, tomaten en olijven bij binnenkomst. Vervolgens heb je een ruime keuze aan gerechten. De ravioli is een echte aanrader. Als toetje zou ik zeker voor de keuze met chocolade gaan. Hier gieten ze salted caramel saus over een chocoladebol. Wij deelden dit toetje met z’n tweeën en dat was perfect. De toetjes staan niet op de kaart maar worden aan je tafel verteld. Het is wel even goed om te reserveren want Cavo zit vaak vol. Naast Cavo ligt ook het restaurant Prima Plora. Hier heb ik veel goede dingen over gehoord en wilden wij ook graag eten, maar ook hier moet je echt reserveren en dat hadden wij niet gedaan, oeps.

Eten in een romantisch steegje: Veneto

In een verscholen steegje in het centrum ligt het schattige restaurant Veneto. Ook hier is het personeel erg vriendelijk, hoe kan het ook anders in Griekenland. Vooraf bestelden wij aubergine gevuld met een soort kaas en tomatensaus. Een keer wat anders maar erg lekker. Ook hier wilde ik de ravioli even proeven maar ik moet zeggen dat die van Cavo het wint. We besloten een ijsje te halen in de stad als toetje dus de toetjes hebben we hier niet geprobeerd. Overigens zag de dessertkaart er wel erg goed uit. Deze bestond voornamelijk uit taartjes, geen probleem als je het mij vraagt. Mocht je dus een optie zoeken in het centrum, ga voor Veneto.

  

Geniet van de lieve mensen, mooie landschappen en smalle straatje in Rethymnon.

♥ Guusje

 

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.