Citytrip Parijs in 48 uur

“Paris is always a good idea”. Het is zo cliché, maar oh zo waar. Dus vertrokken Vi en ik naar Parijs voor een girls only trip. Exact 48 uur lang hebben we genoten van deze prachtige stad. We hebben onszelf flink in de watten gelegd met bezoekjes aan de mooiste restaurants en we hebben ook nog een festival meegepakt:) Dit is hoe onze citytrip Parijs er uit zag.

Met de trein op citytrip

Met de auto ben je toch al gauw 5 uur onderweg, dus we besloten met de Thalys naar Parijs te gaan. Super efficiënt want met iets meer dan 3 uurtjes treinen sta je al in hartje Parijs. Ook nog eens milieuvriendelijk en een ontspannen manier van reizen. Terwijl het landschap aan ons voorbij raasde werkte Vi nog wat mailtjes weg en zat ik helemaal in mijn eigen wereld muziek te luisteren.

48 uur parijs citytrip

Slapen in klassieke Parijse sferen

Een centrale uitvalsbasis is handig tijdens een citytrip. Daarom sliepen wij in hotel Monceau Elysées middenin de bruisende en tikkeltje sjieke wijk Champs Elysées. Volop winkels (die wij deze keer over hebben geslagen) en goede restaurants in de omgeving. Onze kamer was heerlijk over de top met roze behang en bijpassend beddengoed. We hadden zelfs een bad waar we onze vermoeide voeten na uren rondstappen in de stad tot rust konden komen.

48 uur parijs citytrip

Restaurant M64

In het Intercontinental Marceau hotel is restaurant M64 gevestigd. Het restaurant staat vermeld in de Michelin gids, dus dan weet je dat je op een bijzondere plek bent. Bij mooi weer kan je neerstrijken in de zonnige binnentuin. Ondanks dat het best wel een restaurant van hoge standaard is hoef je hier niet opgeprikt te zitten. Bij M64 zijn we verliefd geworden op de zwarte risotto. Goddelijk!

48 uur parijs citytrip

Lollapalooza Festival Parijs

De hoofdreden van onze citytrip was het Lollapalooza Festival! Het was ons eerste festival in het buitenland en dit was zeker niet de laatste keer. We hebben weer veel nieuwe (locale Franse) artiesten ontdekt en met mensen van over de hele wereld een dansje gemaakt. En helemaal leuk is dat je gewoon een fles bubbels bij de bar kon bestellen om mee over het festivalterrein te slenteren. Kunnen wij NL nog wat van leren;) Een overzicht met festivals en andere leuke events in Parijs vind je hier.

48 uur parijs citytrip

Restaurant Les 110 de Taillevent

Dit restaurant mag ECHT niet ontbreken op je to do bij een bezoek aan Parijs. De naam verklapt het al, les 110 de Taillevent serveert maar liefst 110 wijnen op het glas! Toen Vi en ik de menukaart opensloegen gilden we nog net niet van enthousiasme:) Je kunt de wijnen zelfs per half glas bestellen! Op de menukaart staat bij ieder gerecht keurig een wijnsuggestie. Je begrijpt, wij wilden eigenlijk niet meer naar huis.

48 uur parijs citytrip

Bezoek een van de vele parken in Parijs

Parijs heeft veel fijne parken. De meeste locals moeten het met een karig Frans balkonnetje doen, dus de parken functioneren zo’n beetje als hun achtertuin. Een topplek om ongegeneerd mensen te kijken. Neem wat kaasjes, vers stokbrood en een fles wijn mee en je hebt een heerlijke picknick. Of je doet er net als wij een powernap om bij te komen van het festival de dag ervoor:)

Parijs wat was je weer leuk!
Love,
Manon (& Vi)

48 uur parijs citytrip48 uur parijs citytrip48 uur parijs citytrip

48 uur parijs citytrip

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.