KUALA LUMPUR | 48 uur in deze wereldstad

december 2018

Kuala Lumpur, een stad die mij onwijs heeft verbaasd. Normaal heb ik niet zoveel met grote steden en besteed ik er weinig tijd. Uiteindelijk ben ik een week in Kuala Lumpur gebleven omdat er simpelweg zoveel te zien en te doen is. Als ik weinig tijd heb wil ik zoveel mogelijk zien en doen. De Batu Caves zijn een erg populaire trekpleister van KL maar hier ben je door de reistijd vaak wel een dagje zoet. Omdat veel mensen maar een korte overstop maken in KL is hier een lijstje wat je kunt doen en waar je kunt slapen tijdens je verblijf van 48 uur in Kuala Lumpur.

TO DO

Bekijk de prachtige Moskeeën

Een deel van de mensen in Maleisië is Islamitisch, daarom zijn er ook vele prachtige moskeeën te vinden die een bezoek waard zijn. De populairste Moskee is de National Mosque of Malaysia. De details van dit gebouw zijn echt ongelofelijk mooi om te zien. Ook de Masjid Jamek Mosque is een pareltje om te bezoeken. Je kan hier ook even langslopen na een bezoekje aan Chinatown want de moskee ligt op de rand van Chinatown.

Beklim de bruggen in het Forest

Ooit was Kuala Lumpur een groot stuk regenwoud, nu bestaat het vooral uit Skyscrapers, maar je kunt het laatste stukje regenwoud dat er nog is bezoeken. Dit bezoekje kost je niks en je spendeert er ongeveer 1.5 uur. Bij aankomst heb je een klein museum waar allerlei informatie te vinden is over de natuur van Maleisië en de klimaatveranderingen. Wanneer je in het forest komt hangen er grote bruggen die je leiden door de bomen en waar je een mooi uitzicht hebt over het kleine stukje forest. Vooral het contrast met de stad eromheen is erg bijzonder om te zien.

Shoppen in de central market

Naast de vele immense shoppingcentra in KL kan je je ook prima vermaken op de Central Market. Op de market kan je, zoals je kan verwachten, veel lokale spullen en souvenirs kopen. Er is ook veel uiteenlopend Aziatisch eten te vinden op de markt. Op de markt zijn alle verschillende culturen van Maleisië te vinden en dat is erg leuk om te zien. Dus wil je de echte unieke ervaring van een markt in KL neem hier dan zeker een kijkje.

Bezoek de verschillende Musea’s

Er zijn vele musea’s te vinden in Kuala Lumpur. Zelf ben ik naar het National Art Museum geweest (dat gratis is) en naar het Islamitic Art Museum. In Nederland ga ik niet vaak naar Musea maar ik vind het wel altijd leuk om te gaan. Het kost je misschien een paar uurtjes, dus als het weer eens een middag regent (love rainseason) is het de ideale tijdsbesteding. Ik vond zelf het Islamitic Art Museum echt een aanrader. Naast de kunst, is het gebouw van binnen ook echt prachtig ontworpen met de mooiste koepels in het plafond.

Drink een cocktail in de vele Skybarren

Je bent niet in Kuala Lumpur geweest als je geen bezoekje aan een skybar hebt gebracht. Mijn favoriet was het heliplatform. Hier heb je een prachtig panaroma view vanaf een oud helikopterdeck. Ook zie je vanaf dit platform de Petronas Towers. Ik vond het zelf iets te duur om in de torens zelf te gaan en misschien nog wel veel mooier om ze vanaf hier te zien. Dit platform is dagelijks geopend vanaf 17:00. Je kan het beste voor 21:00 in de skybar zijn want dan is het gratis om op het deck te gaan. Oh ja! Op donderdag is het hier Ladies Night, dat betekent gratis wijn of cocktails voor de ladies. Helaas mogen de drankjes niet mee het deck op maar ook vanuit de lounge is het uitzicht prachtig.

Slapen

Slaap in luxe in G Tower hotel

Hou je van een beetje luxe en wil je ook nog eens een heerlijk zwembad bij je hotel? Dan zit je bij G Tower helemaal goed. Wat ik zo leuk vond aan dit hotel is dat ze overal rekening houden met het milieu. Er hangen verschillende bordjes in je hotelkamer waardoor je je er bewust van wordt dat je misschien niet elke dag een schone handdoek nodig hebt, maar je hem ook kan laten drogen. Het ontbijt bij het hotel is heerlijk en het personeel doet er alles aan je te helpen met wat je maar wil. Het zwembad ligt tussen de grote skyscrapers en zwemmen in dit zwembad is dan ook een unieke ervaring. Als je opzoek bent naar een beetje luxe (je kan zelfs tv kijken terwijl je op de wc zit) is dit een heerlijk hotel.

Voel je thuis bij MiCasa suites

Bij MiCasa Suites voel je je gelijk thuis. Je hebt je eigen appartementje met een keuken, badkamer, bank en een mega groot bed. Ideaal voor als je zelf wil koken of gewoon dat huiselijke gevoel wil. Het zwembad is een van de weinige in Kuala Lumpur die uit zout water bestaat.  (YAY, happy hair) Daarnaast heeft het hotel een onwijs leuk concept; bij het hotel zit namelijk een kruidentuintje waar je zelf je eigen kruiden kunt plukken om mee te koken in je keukentje. Hoe leuk?! De koks in het restaurant gebruiken ook de kruiden uit deze tuin. Ook is er een grote sportschool aanwezig en zit er een restaurant met heerlijk en divers eten. Soms heb ik nog wel moeite met roomservice omdat ik geen vlees eet maar bij dit hotel had ik genoeg keuze! Oh ja, en het kost maar 3 euro om hier zelf je was te doen en te drogen. Je hoeft het hotel dus eigenlijk niet eens te verlaten. De mensen van het hotel zijn bereid je met alles te helpen, dus vraag wat je wil en ze staan voor je klaar.

Ik hoop dat jullie een geweldige tijd hebben in Kuala Lumpur. Ik vond het in ieder geval een heerlijke stad.

♥ Guusje

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

FRIESLAND | 7 to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *