Zomer hardloopevenementen die je niet wil missen

Deze tijd van het jaar schreeuwt om het uit de kast halen van je hardloop outfit! Althans, bij mij dan.. Ik ben zoals je dat noemt een ‘mooi weer renner’. Het leven is nou eenmaal veel leuker als de zon schijnt. Daarom vandaag een mooi lijstje met zomer hardloopevenementen die je niet wil missen.

JUNI
Grachtenloop Haarlem – 24-06-16
Haarlem is een beetje het kleine zusje van Amsterdam. Ook gezegend met een historisch oud centrum en grachten. En daar gaat de route van de Grachtenloop precies doorheen. Net als bij de Dam tot Damloop staat het langs de route vol met enthousiast publiek. And that’s the sherry on the running cake. Als ik niet middenin mijn verhuisperikelen zou zitten had ik er zeker aan meegedaan. Dit hardloopevenement staat zeker op m’n wishlist.

JULI
Brooks 10K Champions Run – 10-07-16
Dit wordt mijn 1e hardloopevenement deze zomer en deze is me op het lijf geschreven! De 10K route loopt namelijk dwars door de stad en ik doe niets liever dan door de Amsterdamse binnenstad hardlopen:)  Ik heb gelukkig nog een paar weken de tijd om te trainen, zodat ik hopelijk een lekkere tijd neer kan zetten. Nu nog hopen dat het niet bloedje heet is die dag. Wish me luck:)

zomer hardloopevenementen hardlopen
AUGUSTUS
Summertrail Veluwe Marathon – 28-08-16
Trail runs zijn helemaal hot tegenwoordig. Zelf ben ik er ook wel voor te porren, maar ik doe het veel te weinig. Eigenlijk alleen als ik zomers ben kamperen op de Veluwe… Het woord ‘marathon’ is best scary, maar deze run is onderverdeeld in verschillende etappes die bij elkaar opgeteld een 42,195 km zijn. Extra leuk; je in teamverband meedoen!

SEPTEMBER
Posbankloop – 25-09-16
Wat mij betreft is dit de mooiste én meest uitdagende run van Nederland. Ik heb deze inmiddels een keertje of 4 gelopen en ik blijf het tegek vinden. Het Posbank natuurgebied an sich is sowieso schitterend! Zorg wel dat je goed getraind bent, want deze run is een kuitenbijtertje. Vanaf de start begint de route gelijk al vals plat en er zitten bizar steile stukken tussen. De laatste kilometers zijn keihard afdalen. Lekker knallen dus:).


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter