Wintersport workout

Onbedoeld ben ik regelmatig met een dubbele flikflak of een achterwaartse salto van de piste afgekomen. Op een pijnlijk verdraaide knie (sindsdien snowboard ik met een brees) en een zwaar gekneusde pols na ben ik er zonder serieuze issues mee weggekomen. Vi heeft afgelopen week tijdens haar trip in de Kitzbühler Alpen een flinke klapper gemaakt. Misschien heb je het al op Instagram voorbij zien komen.

Wintersporten is heftig voor je lijf. Het is een extreem intensieve workout. Wie ligt er niet na een dag fun in de bergen meestal al om kinderbedtijd uitgeteld in bed? Eigenlijk is het gek dat we meestal niks aan trainingsvoorbereiding doen voordat we op de lange latten of een snowboard gaan staan. Als je een hardloopwedstrijd in het vooruitzicht hebt train je toch ook?

Een goed begin is het halve werk. Je hoeft heus niet als een afgetrainde pro op de piste te staan, maar een beetje voorbereiding kan heel je heel wat spierpijn of erger besparen. Met deze wintersport workout train je de spieren die het zwaar te verduren hebben op de piste.

#Oefeningen voor je benen en billen
Balans 
Staand op 1 been en leun je iets naar voren. Span je buikspieren aan en zak rustig door je standbeen naar beneden. Kom rustig omhoog zonder te wiebelen. Een super goeie oefening voor sterke benen, bilspieren en core.

Wintersport workout balans

Lunges
Zet je benen uit elkaar. Zak door beide benen naar beneden waarbij je voorste been in een hoek van 90graden komt. Kom weer rustig omhoog. Van deze oefening krijg je sterke benen en bilspieren.

Wintersport workout lunge

Squats
Doe net alsof je op een lage stoel gaat zitten. Hou even vast en herhaal. Sqauaten is dé oefening voor strakke bovenbenen, ronde billen en stevige buikspieren.

Wintersport workout squat

Squat jumps
Hetzelfde als de gewone squat maar dan spring je vanuit de squat omhoog en kom je weer terug in de squat positie. Explosieve krachttraining voor je benen.

Wintersport workout squat jump

#Oefeningen voor je core
Plank
Vergeet sit-ups. De plank is de beste oefening voor je buikspieren. Sta op je handen en je tenen. Span je buikspieren hard aan en probeer je rug zo recht mogelijk te houden. Hou deze positie ongeveer 30 seconden tot een minuut vast. Maak je plank wat zwaarder door op je ellebogen ipv je handen te steunen.

Wintersport workout plank

Side plank
Hetzelfde als de gewone plank alleen pak je hiermee je schuine buikspieren extra hard aan. Ook nu kun je de oefening zwaarder maken door op je elleboog ipv je hand te steunen.

Wintersport workout sideplank

Superman
Liggend op je buik til je tegelijkertijd je benen en armen omhoog. Hou even vast en ga weer ontspannen liggen. De spieren in je (onder)rug train je met deze oefening.

Wintersport workout Superman

Bicycle
Je benen beweeg je alsof je in de lucht fietst. Kom omhoog en breng je tegenovergestelde elleboog naar je knie. Net als de plank de perfecte oefening voor sterke buikspieren.

Wintersport workout cycle

Bereid jij je voor op een wintersportavontuur?


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

4 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.