Wintersport met Kinderen | 6 redenen om gewoon te gaan

Waarschijnlijk breekt ooit die dag aan. Alhoewel je het je tien jaar geleden nog niet voor kon stellen, huppelt er nu overal waar jij gaat een peuter achter je aan. Welcome to my life;) Een wereld van verschil volgens sommigen en dus moet het reizen er voor veel ouders aan geloven. “Want een vliegen met een kind is een ramp en wintersporten levensgevaarlijk. Wintersport met kinderen? Thanks but no thanks.” Lol:) Bullshit kan ik je inmiddels uit eigen ervaring vertellen! Daarom vandaag een list met redenen waarom het JUIST tof is die kleine dibbus mee te nemen. Ja, zelfs als je met veertien vrienden de sneeuw in gaat *smile*. Wedden dat jij er volgend jaar bij bent op wintersport, en je kiddo(s) ook:)

Wintersport-met-kinderen-6

# Roadtrips met kids zijn leuk… (toch?)
Why not:) Zolang je zorgt voor vertier op de achterbank. Dus ballonnen voor gekkigheid, eten waar ze lang mee doen (hongerige babies zijn nog erger dan hongerige mannen;) en een veter om een wegvliegende speen mee te vermijden. Na tien uur hebben we een snelweg hotel gefixt (voordeel: je krijgt extra ruime kamers als je reist met kleine) en de volgende dag konden we weer fris en fruitig op avontuur!

Wintersport-met-kinderen-3

# Je vindt de slee opnieuw uit
In de meeste skigebieden mag een kleine met drie jaar in een klasje. Tot die tijd zijn de slee en jullie dus beste vrienden. En lol dat je hebt. Joelend gaan jullie van de berg en het blijkt zelfs zo leuk dat het uiteindelijk de kleine is die smeekt of jullie nu eindelijk naar huis mogen. Mamaaaaaaa, ik wil naar huis. Jij: ahhhh, nog 1 keertje:) #roetsjjjjj

image1

# They do it their way
Volwassenen zijn eigenwijs. Kinderen nog eigenwijzer. Helemaal als ze twee zijn. Daar kan je tegen in gaan -met gehuil of een peuter die zit ter aarde stort tot gevolg (ja, dat doen ze)- of je lacht er om terwijl je een sneeuwballengevecht begint. “Staat inderdaad stukken beter zo, die zonnebril en die chocolade snor:)”

Wintersport-met-kinderen-5

# De verwondering van een eerste keer sneeuw is magisch
Voor het eerst sneeuw ontdekken is iets geks. Probeer maar eens uit te leggen aan iemand die sneeuw niet kent wat het precies is. Kun je het eten? Waarom is het zo koud? En waarom gooien mensen het naar elkaar? We hebben sneeuwpoppen gebouwd, snow angels gemaakt en natuurlijk sneeuwballen gevechten gehouden.

Wintersport-met-kinderen-7

# Samen fikkies stoken, doet zelfs het meest stoere mannenhart smelten
Mannen zijn net kinderen en dus zorgt een kind in een vriendengroep er voor dat mannen baldadig worden. Zo kreeg de buurman op dag 1 een sneeuwbal in zijn nek toen Yale een demonstratie ‘sneeuwballen gevecht’ kreeg, zaten de mannen iedere avond (veilig) fikkies te stoken bij de openhaard

Wintersport-met-kinderen-8

Foto credits: Studio Steef Fleur

# Hulp in huis
Peuters vinden het prachtig om alles na te doen en vooral de hele tijd bezig te zijn. Dus kun je ze maar het beste opdrachten geven. En met dertien mensen in een huis is de kleine dan wel even zoet. Dat de mannen van de gelegenheid gebruik maken af en toe als opdracht het halen van een drankje te rekenen, zie ik maar gewoon als onderdeel van de opvoeding;)

Wintersport-met-kinderen-10

Foto credits: Studio Steef Fleur

Wat een prachtig gebied: Oz en Oisans, wat een heerlijke mensen en wat een tegek kind (dit laatste is zeer objectief natuurlijk;)

“We go together like winter and a sweater!”

Love,
Vi

Wintersport-met-kinderen-11Wintersport-met-kinderen-1Wintersport-met-kinderen-4Wintersport-met-kinderen-2

Wintersport-met-kinderen-9

Foto credits: Studio Steef Fleur