Je eigen wintersport chalet in Frankrijk

Snowboard outfit: Roxy

Wintersport is een echte groepsvakantie. Hoe meer zielen hoe meer vreugd! En als je met vrienden of je familie op reis gaat wil je natuurlijk het liefst met z’n allen in 1 huis logeren. Dat kan nog best lastig zijn, want grote chalets zijn er niet zoveel en ze zijn vaak al ruim van tevoren volgeboekt. Toen Vi en ik 2 weken geleden met 14 vrienden en Vi’s 2-jarige zoon (Yale) op wintersport in Frankrijk gingen, verbleven we in dit top chalet:

Wintersport chalet Frankrijk 6
Chaletpark Le Clos du Pré
Op 1.350 meter hoogte in het dorpje Oz en Oisans ligt chaletpark Le Clos du Pré. Het park bestaat uit 33 chalets die verspreid tegen de bergwand liggen. Ze zijn er in verschillende types; van 6 tot maximaal 18 personen. Ieder chalet heeft een geweldig uitzicht op het lager gelegen blauwe stuwmeer.

Wintersport chalet Frankrijk 7
Oz en Oisans is het kleine zusje van Alpe d’Huez en ligt pal aan de pistes van het prachtige skigebied van Alpe d’Huez. Oz en Oisans is perfect voor groepen en families. Want er is namelijk geen drukke après ski scene. Dat is iets wat je totaal niet nodig hebt als je met vrienden of familie op wintersport bent, dan bouw je gewoon je eigen feestje in het chalet.

wintersport chalet Frankrijk

Fotocollage: Studio Steef Fleur

De hele dag met z’n allen de piste op en thuis de laatste zonnestralen meepakken op het balkon (inclusief een Jägertje:) Daarna douchen en in je pyjama biertjes drinken met ondertussen tig potjes Kolonisten van Catan. Dat is hoe onze dagen eruit zagen:) Om alles ook in de keuken soepel te laten lopen hadden we van tevoren een kookschema gemaakt. Iedereen wist wanneer het zijn of haar beurt was om de chef uit te hangen. Easy does it:)

Wintersport chalet Frankrijk - 3 (1)
Ons chalet was geschikt voor 16 tot 18 personen. Lekker ruim, dat is fijn! Met z’n allen op een kluitje zitten wil je niet. Het chalet was ook heel compleet ingericht; een grote keuken voorzien van alle apparatuur, een open haard, grote eettafel waar we allemaal met gemak konden zitten, een gigantisch balkon, ieder stel een eigen slaapkamer en genoeg badkamers. En het belangrijkste; ruim genoeg om je terug te trekken voor een beetje privacy.

Wintersport chalet Frankrijk - 1 (2)
Good to knows:
#De chalets van Le Clos du Pré zijn super kindvriendelijk. Ze zijn voorzien van een babybedje, kinderstoel en er zijn slaapkamers beneden in het souterrain. Ideaal om kids daar neer te leggen, het is er muisstil. Dan hoeft de rest van de groep tenminste niet op z’n tenen te lopen.
#Check voordat je boekt of je de avondzon op je balkon hebt. De balkons zijn mega groot en juist de avondzon wil je hebben om aan het einde van de dag te chillen met een Jägermeistertje;)
#Als je ook tijdens de wintersport on-line wil zijn; niet in alle chalets zit wifi. Even dubbel checken dus:)
#Voor de mensen die geen zin hebben om in hun vakantie de keuken in te duiken: je kunt cateringservice bijboeken.
#Ga je met de auto naar La France? Check dan deze tips & tricks.

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Wintersport chalet Frankrijk - 1 (3)Wintersport chalet Frankrijk - 2 (1)