Wine Fair Lille: wijnen proeven XXL

Het is even na lunch als we aankomen in Lille. Samen zijn we in de auto gestapt en naar het kleurrijkste design hotel van de stad gereden. Mijn vader en ik. Dit is namelijk niet zomaar een travel trip, we zijn hier op missie. En wie kun je dan beter meenemen dan ‘di papa’ een vrolijke man met spierwit haar en een brilletje op zijn neus.

Wine fair Lille (Salon de Vins des Vignerons)
De plek waar het dit hele weekend om draait ligt vlak bij ons hotel. Letterlijk aan het eind van de straat: hoera! Zodra we ons melden bij de gigantische hal, doemt een flinke rij voor ons op. *slik* . Als we eindelijk aan de beurt zijn -en we ons al druk gemaakt hebben over ons gebrekkige Frans- blijkt het gezamelijke doel van de aanwezigen eigenlijk de enige juiste taal te zijn. Met een knipoog krijgen we allebei een glas in onze hand gedrukt. Een wijnglas wel te verstaan. We kennen onze taak. Mijn vader en ik zijn door echte wijnkenners uitgenodigd om mee op wijnavontuur te gaan. Wat een Fêtè! Bon jour en Salon de Vins: Welkom op Wine Fair Lille!

WineFairLille2

WineFairLille4

Experience Wines!
Voor ik naar Lille reis, doe ik een poging mezelf in te lezen. Zonder succes. Alle officiële communicatie is namelijk is het Frans. En “Je ne parle pas Francais”. Er zit dus niets anders op dan mezelf onder te dompelen, totaal onvoorbereid op pad te gaan en mijn eerste ‘Wine Fair’ gewoon te gaan beleven. Nou, dat lukt:) Picture this: een gigantische hal, Jaarbeurs of Rai achtig (de foto is slechts een fractie van de hele ruimte). De hal is gevuld met rijen die een letter van het alfabet hebben gekregen en iedere rij bestaat uit tientallen balies van wijnhuizen. Zeshonderd zijn het er in totaal met per wijnhuis minimaal 6 (soms wel 12) verschillende wijnen. Vrij om te proeven. Allemaal. Tel uit je winst:) Ineens begrijp je waarom er wijn uitgespuugd wordt (je gelooft het misshien niet, maar ik heb zelf mee gespuugd… sporadisch dat dan weer wel;).

IbisStylesLille

It’s a weekend thing
Let’s be honest. Na een dag wijnproeven stap je niet meer in de auto. Alhoewel er bij de uitgang wel een blaasapparaat staat voor hen die willen testen, hebben wij een weekendtrip van dit bezoek aan Lille gemaakt. Maar goed ook want aan het eind van de eerste dag weet je echt niet welke wijnen je moet kopen. Daar heb je dag 2 dus voor. Na een heerlijke dag proeven en een zalig diner, wacht er bij terugkomst in Ibis Styles (Gare Beffroi) hotel een aangename verrassing op ons.

Op mijn bed ligt namelijk een kleurrijk doosje te wachten. Tot de nok gevuld met zalige macarons Yummm. Ik hoef dan ook niet lang te wachten tot ik geklop op mijn deur hoor. Mijn vader (en hotelkamerbuurman) komt vragen of die voor hem zijn en of hij ze ook echt op mag eten (Ja pap, dat mag;). Dan bedenkt hij zich dat hij thuis enorm scoort als hij ze bewaard en als cadeautje aan m’n moeder geeft lol #cute (sorry pap;) tevreden gaat hij terug naar zijn kamer en tref ik hem de volgende ochtend uitgeslapen (complimenten voor de fijne bedden:) en vrolijk (as always) aan de ontbijttafel. Round two!

IbisStyleLille1

IbisStylesLille2

IbisStylesLille3

Wine Fairs ROCK!
Girls, ik ben er nog vol van. Zoek stiekem al naar de volgende wijn fair want het is niet alleen lekker -had ik al verteld dat ze ook de lekkerste kazen, taartjes en verse oesters hebben?- het is ook super leerzaam. Wij zijn met 57 wijnen terug naar NL gereden #whoops;) Wil je dit dus ook eens mee maken? Er komt een ‘Wine Fair Kalender 2015’ aan;)

Ben jij wel eens op een wijnbeurs geweest?


Vi

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

WineFairLille10

WineFairLille7

WineFairLille6

WineFairLille9

WineFairLille5

WineFairLille8

LillePap

 

4 Reacties

 • Ester schreef:

  Klinkt gezellig Viola, zo samen met je vader :-)

  Ik ben nooit naar zo’n grote wijnbeurs geweest, wel heb ik een aantal wijnproeverijen op wijngaarden / in wijnkelders meegemaakt. En dat waren al meer dan genoeg wijnen voor mij, ik weet niet of ik zo’n wijnbeurs aankan ;-)

  • Viola schreef:

   Ester! Dat was het ook echt (wie had dat gedacht na een bewogen pubertijd;) als je van wijnproeverijen houdt, dan vind je dit fantastisch #beloofd. Op mijn bucket list van 2015 prijkt een nieuwe Fair:)) Pluk de nacht! Lfs, Vi

 • Margriet schreef:

  Top, wat ziet dat er allemaal goed uit! En prachtige foto’s die de sfeer goed weergeven. Nu nog zien hoe ik volgend jaar zo’ n uitnodiging bemachtig :)

 • Nanda schreef:

  Echt iets voor mij, hoewel mijn kennis niet heel veel verder gaat dan ‘lekker’ en ‘niet zo lekker’. Ik wil me er zo graag in verdiepen. Als ik een bucketlist zou hebben, zou er op staan: ‘wijncursus’ for sho!

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.