Whistler preparation

Bij iedere trip gaat er tijd zitten in de voorbereiding en al helemaal als het om wintersport gaat. Want met alleen een goede jas, broek, ski’s of een snowboard ben je er nog niet. Er komt nog veel meer bij kijken.

Protect yourself
Er zijn maar weinig mensen die de wintersport doorkomen zonder een paar keer keihard op hun plaat te gaan. Zelf heb ik ook valpartijen gehad waarbij het een wonder was dat ik überhaupt nog leefde. Dus wat je ook doet, ga nooit van de piste af zonder beschermende uitrusting! Wat mij betreft zijn dit de basics:

  • Helm. Je komt met een noodgang van de berg af, dus kan echt niet!
  • Impact short. Zeker als snowboarder maak je regelmatig flinke klappers. Een impact short beschermt je heupen, dijen, billen en stuitje.
  • Goggles. Zonder goeie goggles begin je niks. En dan ontkom je er niet aan om er flink wat geld aan uit te geven. De beste hebben dubbel glas. Door het dubbele glas beslaan je glazen niet en heb je altijd goed zicht. Als je het helemaal goed wilt doen heb je een setje – verwisselbare – glazen voor slecht weer en zonnig weer.
  • Handschoenen met polsbescherming. Echt heel lullig, ik viel vanuit stilstand en knakte zo mijn pols dubbel. Hoppa, pols gekneusd. Ik kon daarna mezelf niet eens aankleden of zonder hulp naar de wc. Daarom nooit meer handschoenen zonder polsbescherming voor mij.

Whistler wishlist
Behalve snowboarden wil ik ook graag andere gave dingen doen in Whistler. Of het er echt van gaat komen weet ik niet, maar ik heb toch alvast een wishlist gemaakt :-)

#1 Heli snowboarding. 
Een duur grapje, maar als geld geen rol zou spelen zou ik het er zeker voor over hebben.

 

#2 Backcountry snowboarding
Samen met een gids klimmen naar een ongerepte bergtop, om daarna de eerste tracks te boarden in de maagdelijke sneeuw. Hoe vet!

 

#3 Dog sledding
Onze travel dude Camiel heeft het tijdens zijn Lapland trip gedaan en zijn enthousiaste verhalen hebben me overtuigd. Ik wil ook!

 

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen girls: IK HEB ZO’N ZIN! Het is twee jaar geleden dat ik voor het laatst op m’n snowboard heb gestaan, dus waarschijnlijk doe ik de nacht voor vertrek van de opwinding geen oog dicht. Af en toe ben ik nog steeds net een klein kind :-)

Wat zou er op #1 van jouw wishlist staan als je mocht kiezen?


Manon
You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

7 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.