What’s in the travel bag of… Rosalie

Een jongedame die onrustig wordt wanneer er geen vliegticket in het rommellaatje ligt, dat ben ik, Rosalie. Als Amsterdammer geniet ik dagelijks “van alle lichtjes ’s avonds laat op het plein”, maar soms moet ik even mijn vleugels uitspreiden. In het holst van de nacht kan ik je vertellen wat de snelste route is om naar Schiphol te komen, zo verslaafd ben ik aan de “departure” borden, Inmiddels heb ik voor werk, studie en plezier in meerdere landen gewoond, waarbij vertrouwd raken met de lokale cultuur altijd bovenaan het to do lijstje staat. Als historica en politicologe ben ik op zoek naar verhalen en maak daarom met iedereen een praatje; van taxi-chauffeur tot hotelmanager en van ijscoman tot barman.

De enige zekerheid die ik heb is mijn passie voor reizen, vandaar dat ik mijn baan heb opgezegd en besloten heb de komende tijd door de Filipijnen, Maleisië, Indonesië, Cambodja, Thailand en Myanmar te reizen om vervolgens via de Transmongolie express vanuit Being per trein huiswaarts te keren naar Amsterdam Centraal Station. En hieronder zie je wat ik tijdens mijn reizen meezeul in m’n travel bag.

Desktop21

Heb je inpak rituelen?
Inpakken doe ik meestal de avond van tevoren of op de dag zelf waarbij ik lijstjes in m’n hoofd heb. Voor m’n huidige reis (7 maanden) heb ik een deel van m’n kledingkast weggegeven en verkocht waardoor inpakken nog makkelijker ging ;)

Hoe ziet jouw travel bag er uit?
Hoewel m’n eerste backpack inmiddels wel aan vervanging toe is kan ik er na tien jaar trouwe dienst nog steeds geen afstand van doen. If a backpack could talk…. Voor weekendtripjes gebruik ik een trolley of een lichte weekendtas.

Welke kleding mag niet ontbreken?
Ik neem altijd, altijd maar dan ook echt altijd a little black dress mee. Een spontane uitnodiging of afspraak ligt op de loer wanneer je met locals aan het smoezen bent en je kan de jurk downgraden met gympies en gypsie sieraden of upgraden met pumps, opgestoken haren en oorbellen die schitteren. Daarnaast neem ik altijd een sarong mee, multifunctioneel als rok, jurk, sjaal, top, laken, deken, hoofdbedekking, kussen en ga zo maar door….

image3

Wat zit er in je toilettas?
Rode nagellak! Muziek op de achtergrond, drankje erbij en ik kom tot rust wanneer mijn handen en voeten er weer netjes uitzien. Na een urenlange busreis of een nacht op het vliegveld wil ik me altijd weer ff girlie  voelen en rode nagellak werkt voor mij als meditatie ;)

Wat stop je in je handbagage?
Naast portemonnee, telefoon, en  paspoort kan men een sarong en een handjevol snoepjes vinden in m’n handbagage. Een dwarsligger(boekje) is goed voor de eerste tien minuten en daarna is het schaamteloos in slaap vallen op de schouder van je buurman.

Desktop22

Wat draag je in het vliegtuig?
Om ruimte te besparen in m’n backpack heb ik m’n hardloopschoenen alvast aangedaan. Ook draag ik graag laagjes om het temperatuurverschil tussen vertrekplaats en aankomstplaats makkelijk te compenseren.

Neem je iets mee dat je herinnert aan thuis?
Mijn sleutelhanger heb ik gekocht toen ik in New York woonde en de sleutels die eraan hebben gebungeld openden zowel letterlijk als figuurlijk vele deuren. Momenteel ligt hij in m’n backpack te niksen, maar ernaar kijkende voel ik me altijd een beetje thuis. Naast foto’s op m’n telefoon van vrienden en familie heb ik ook een paar fysieke foto’s meegenomen.

Wat wil je iedere Travel Girl meegeven?
Go, go, go! Doe wat je wil en sta tegelijkertijd open voor alle windrichtingen!

(Noot van GL2T: Rosalie is as we speak de reis van haar leven aan het  maken en zal haar avonturen op GirlsLove2Travel delen. Hoera!)


Rosalie

** Ben jij ook zo gek op reizen en vind je het leuk om jouw travelbag hier te delen? Stuur ons dan een e-mail op request@girlslove2travel.com. Dan vertellen we je precies wat we nodig hebben om een gaaf artikel over je te maken.

 

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter