What’s in the travel bag of… Miss ‘YLBB’ Anne de Buck

Bonjour! Ik ben Anne, de oprichter van Nederlands grootste (urban) travel en lifestyle blog Your Little Black Book. Als professioneel travelblogger reis ik de hele wereld over op zoek naar de leukste hotspots en verborgen parels. Bijna iedere week word ik wakker in een andere stad, maar thuishaven Amsterdam blijft toch altijd mijn grote liefde. Op YourLittleBlackBook.me en op social media (@yourlbb) deel ik mijn ontdekkingen! Ik ben een echte city girl en het maken van city guides heb ik tot mijn dreamjob kunnen maken. Binnenkort verschijnt mijn eerste city guide app en nu twee boeken. Soms moet ik mezelf even knijpen of ik écht niet droom ;-).

Yourlittleblackbook5

Fotocredits: Yourlittleblackbook.me

Heb je inpak rituelen?
Jazeker! En mijn inpakrituelen verschillen nogal per trip. Voor korte city trips pak ik mijn koffertje vaak de avond ervoor of de dag van vertrek pas in. Ik heb een vast lijstje met spullen die ik altijd meeneem dat ik er steeds weer bij kan pakken. Bij verre reizen die minimaal zes uur vliegen zijn vind ik het iedere keer weer een feestje te bedenken wat ik mee ga nemen. Een week van te voren ga ik alvast nadenken over de outfits en schrijf ik items op die ik zeker niet wil vergeten. Een paar dagen van te voren leg ik mijn koffer alvast uit in de slaapkamer en tussendoor belanden er zo steeds meer spullen in. De dag voor vertrek pak ik dan alles in en vervolgens weer helemaal uit en ga ik downsizen wat eigenlijk toch wel thuis kan blijven. Rokjes die stiekem toch een beetje op elkaar lijken, een paar sandaaltjes minder, een tas minder en zo probeer ik alle dingen die ik waarschijnlijk toch niet zal dragen thuis te laten. Tegenwoordig dwing ik mezelf steeds vaker om een tussenmaat koffer mee te nemen om te voorkomen dat de helft weer ongedragen mee naar huis gaat.

Hoe zien jouw travel bags er uit?
Mijn handbagagekoffer is zo’n zilveren Rimowa koffertje. Verder neem ik altijd een mooie leren rugzak mee waar mijn laptop goed in past of een grote tote bag afhankelijk van de soort trip die ik ga maken. Mijn koffers worden zo veel gebruikt dat ik heb gemerkt dat het niet uitmaakt of ik een hele dure koffer koop of een goedkopere variant. Na een jaar zitten ze vol deuken en zijn ze stiekem een beetje op. Maar wat wil je ook als ze zo’n 70 keer keihard op een band gesmeten worden. Wat wel super handig is vind ik de ingebouwde weegschaal. Scheelt een hoop gedoe!

Your little black book 2

Fotocredits: Yourlittleblackbook.me

Welke kleding mag niet ontbreken?
Voor ieder soort trip heb ik wel een vast lijstje met items die ik altijd meeneem. Voor city trips een zwarte skinny jeans, goed wit shirt en soepelvallende trenchcoat en laarsjes waar ik de hele dag op kan lopen. Tijdens strandvakanties loop ik het liefst de hele dag in een playsuit rond en op sandaaltjes. Ik neem ook altijd een paar sneakers mee voor de meer sporty dingen (of om écht te sporten op reis) en een trui van mijn favoriete sweater merk Zoë Karssen. En last but not least: een LBD en een paar hakken, want een zwart jurkje komt altijd van pas!

Wat zit er in je toilettas?
ARGH, de toilettas is altijd een doorn in mijn oog bij het inpakken. Weegt toch al snel zo’n 1,5 kilo terwijl ik niet veel meeneem. Denk ik! Wat er in zit? Heel veel mini’s van shampootjes die ik meeneem als ik in een fijn hotel logeer, bodylotion, dag- en nacht crème. Zo’n spulletje waar je haar klitvrij van wordt, want ik borstel mijn haar nooit. Volumepoeder voor mijn haar voor een lekkere ‘undone’ look. Zonnebrandcrème, scheermesje, tandenborstel en tandpasta… en dan hebben we het wel zo’n beetje. Oh en wat make-up. Mascara, oogpotlood, wenkbrauwpotloodje en een ademende foundation.

Your little black book 4

Fotocredits: Yourlittleblackbook.me

Wat stop je in je handbagage?
Daar heb ik in mijn boek nog een paragraaf aan gewijd! Natuurlijk mijn laptop, externe harde schijf, kabels, ipad en camera. Ik vind het vliegtuig een van de fijnste werkplekken! Even geen mail waardoor je gestoord wordt…. Heerlijk! Ik neem ook bijna altijd mijn eigen eten mee in het vliegtuig. Ik kan verder echt niet zonder van die cleansingwhipes, ben namelijk nogal een neuroot als het om schone handen gaat en kan niet tegen plakkerige handen. Verder om een beetje op te frissen smintjes en een mini parfum. En niet te vergeten: een grote zonnebril die ik rain or shine opzet als ik de airport uitloop om mijn rode ogen te verbergen.

Wat draag je in het vliegtuig?
Daar kun je in Wanderlust ook alles over lezen! Sinds ik een keer in mijn joggingbroek (wel een heel stylishe, maar toch) in de businessclass belandde heb ik een vaste airport outfit. ALL BLACK. Altijd goed. Soms maak ik nog wel eens een uitzondering voor een Bretons streepje!

Anne de Buck 1

Fotocredits: Yourlittleblackbook.me

Neem je iets mee dat je herinnert aan thuis?
Haha. Mijn mobiele kantoor en mijn werk. Telt dat? Ik ben niet zo gehecht aan spullen merk ik sinds ik zo veel reis. Mijn hele leven zit in mijn telefoon, dus als ik die bij heb voel ik me al snel thuis!

Wat wil je iedere Travel Girl meegeven?
Als je net zo van reizen houdt als ik maak het dan echt een onderdeel van je lifestyle. Ontdek wat voor travel DNA jij hebt en hoe je meer reizen aan je leven kunt toevoegen. Maak in ieder geval één bucketlist reis per jaar waar jij ECHT gelukkig van wordt.

Love,
Anne

Anne de Buck

Fotocredits: Presstigieux

Anne de Buck

Fotocredits: Yourlittleblackbook.me

Anne de Buck

Fotocredits: Presstigieux