What’s in the Travel Bag of…Wendy

Ik ben Wendy en ik schrijf dagelijks op mijn blog over backpacken, bijzondere bestemmingen en persoonlijke reistips. Reizen is mijn grote passie! Het liefste reis ik als backpacker. Ik ben dol op het avontuur en de onverwachte situaties waar je dan in terecht komt. Als backpacker leg je ook sneller contact met de lokale bevolking en dat is voor mij zeker een van de leukste dingen aan reizen.

Mijn favoriete continent is Azië, meest bijzondere bestemming Lamayuru in Ladakh (Noord-India) en mijn meest indrukwekkende reis is misschien toch wel naar Israël en de Palestijnse gebieden geweest. Hoog op mijn bucketlist staan Antarctica, Japan, Colombia en Oeganda. Dit laatste land kan ik elk geval dit jaar van mijn lijst afvinken :-)

Heb je inpak rituelen?
Niet in het bijzonder. Met een backpack kun je natuurlijk maar beperkt spullen meenemen en het is ook wel handig een beetje op te letten met hoe je die inpakt. Zware spullen onder in, spulletjes die je meteen nodig denkt te hebben bovenin, dat werkt. Maar verder heb ik geen specifieke rituelen.

Photo 10-02-14 16 46 31

Hoe zien jouw travel bags er uit?
Ik reis met een grote backpack van 60 liter als echte travel bag. En verder heb ik ook altijd een kleinere dagrugzak bij me, zodat ik niet altijd met die grote backpack hoef te zeulen.

Welke kleding mag niet ontbreken?
Ik houd erg van meerdaagse trips door de jungle of bergen. Dus goede wandelschoenen heb ik altijd bij me. Hoe onsexy die ook zijn ;-). Een fijne trekkingbroek, donkere basisshirtjes en een fleecetrui horen daar ook bij. Verder heb ik altijd lange rokken bij me; kan overal en altijd en het lijkt ook nog een beetje ergens op. Als ik in een land ben dat wat meer Westers is qua kleding, loop ik het liefste in een korte broek, hemdje en mijn havaianas.

Wat zit er in je toilettas?
Veel mini’s om ruimte te besparen. Shampoo, conditioner, tandpasta, deo, proefmonstertjes met een lekker geurtje, elastiekjes, oorbellen, muggenspray, pleisters met Betadine, tandenborstel, borstel. Volgens mij is dit ’t wel zo’n beetje.

Wat stop je in je handbagage?
Sowieso mijn schrijfboekje en e-reader. Ik ben dol op schrijven en lezen, zeker op reis. Dus die twee dingen gaan overal en altijd mee naar toe. Verder heb ik belangrijke spullen altijd in mijn handbagage (geld, paspoort etc),  de Lonely Planet, een labello (verslaafd!), paracetamol en mijn zonnebril.

Photo 10-02-14 16 45 58

Wat draag je in het vliegtuig?
Makkelijke kleding. Meestal maak ik wel flink wat uren in een vliegtuig, dus dan heb ik geen zin in een strak zittende spijkerbroek of zo. Vaak draag ik een wat lossere broek met een simpel shirtje en een trui voor als ik wat wil slapen.

Neem je iets mee dat je herinnert aan thuis?
In beide travel bags heb ik een soort van geluksbuddha’s en –poppetjes zitten die ik van familie en vrienden heb gekregen. Je weet maar nooit ;-). Maar verder neem ik niets mee dat me specifiek aan thuis herinnert.

Wat wil je iedere Travel Girl meegeven?
Reis met je hart! Ga naar de landen waar je graag heen wilt en durf soms voor het onbekende te kiezen. Vertrouw op je onderbuik gevoel. Je zult de mooiste reismomenten ervaren als je van de gebaande paden af durft te wijken.


Wendy

** Ben jij ook zo gek op reizen en vind je het leuk om jouw travelbag hier te delen? Stuur ons dan een e-mail op request@girlslove2travel.com. Dan vertellen we je precies wat we nodig hebben om een gaaf artikel over je te maken.

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

3 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.