What’s in the Travel Bag of… Travel Girl Manon!

Vandaag is het mijn beurt voor een sneak peak in m’n koffer en inpak rituelen. Voor degene die me nog niet kennen, ik ben GL2Travel Girl Manon. Ik heb een enorme hang naar vrijheid en avontuur. Eigenlijk wil ik alles in m’n leven een keer gedaan hebben en de zon maakt me onwijs gelukkig. Mijn grootste beloning in het leven is reizen en dat doe ik op allerlei verschillende manieren. Je maak me net zo gelukkig met een poepsjiek hotel als hardcore survivalen in de jungle.

Heb je inpak rituelen?
Inpakken doe ik sowieso altijd op het laatst. Ik weet niet wat het is, maar dat werkt het beste voor mij. Ondanks dat er dan telkens weer een lichte paniek ontstaat op het moment suprême, gaat het me altijd gemakkelijk af. Ik leg eerst alle kleding die ik mee wil nemen uitgestald in setjes op m’n bed . Daarna gaat het linea recta m’n backpack of koffer in. En als ik ga backpacken rol ik al mijn kleding eerst op. Dan past er veel meer in en kreukt het niet.

Hoe zien jouw travel bags er uit?
Mijn roze handbagagekoffertje en ik zijn een onafscheidelijk duo op korte tripjes. Op de langere trips neem ik als handbagage altijd een rugzak mee. Ik ga er graag op uit om uren door de bergen te trekken, dus dan is een rugzak met waterzak een must. Aan mijn backpack heb ik sleutelhangertjes uit verschillende landen geknoopt. M’n roze toilettas is een oud beestje en schreeuwt om vervanging. Maar telkens als ik in de winkel ben is er geen een die aan m’n oude kan tippen.

photo (3)

Welke kleding mag niet ontbreken?
Als eerste gaan mijn hardloopschoenen m’n koffer in, sowieso pumps en havaianas. Ook kan ik niet zonder leggings, een afgeknipt spijkerbroekje en m’n broekpakje van Brunotti. Oh ja, en wat ook altijd mee gaat is m’n strapless gele jurk van TopShop. Daarnaast neem ik altijd een sjaal mee. Super multifunctioneel: in het vliegtuig tegen de kou van de airco, bescherming van je schouders in de zon en sjiek tijdens een diner. Het allerbelangrijkste is dat ik verschillende setjes bij me heb: the beach look, sportieve look en sjieke look. Wat ik ook altijd meeneem zijn minispeakers die ik op m’n iPhone of iPad kan aansluiten.

Wat zit er in je toilettas?
Nou die weegt wel een paar kilo hoor! Ik gebruik de shampoo, conditioner en het haarmasker van Pureology. Dus die gaan mee en dat is al een behoorlijk pakket op zich. Wat ik ook altijd mee neem is een vochtinbrengend gezichtsmasker, heerlijk na een dag in de zon. Qua make-up doe ik het rustig aan. M’n Dior mascara, bronzing powder, lipgloss en wenkbrouwpotlood van Bobbi Brown is genoeg. En behalve dit natuurlijk de basics zoals: dag-/nachtcreme, tandenborstel, bodylotion, scheermesje en een pincet. Zonder die laatste raak ik serieus in paniek.

photo2

Wat stop je in je handbagage?
Ik ben een behoorlijke gadget freak, dus de inhoud van mijn handbagage bestaat daar voor een groot deel uit. Iedere keer weer moet ik er stiekem een beetje om lachen.M’n iPad mini, iPhone (vol met muziek), magazines, gorillapod, headphones en Canon DSLR gaan allemaal mee. En om ook na een lange vlucht toonbaar en fris uit het vliegtuig te stappen kan ik niet zonder m’n wegwerp tandenborstel, ligloss, mascara en dagcreme van Puravita.

Wat draag je in het vliegtuig?
Vliegen in een skinny jeans kan ik niet. Oké, als het een vlucht van 2 uurtjes is natuurlijk wel, maar ik kijk altijd met verbazing naar meiden die in vol ornaat in het vliegtuig stappen voor een vlucht van 10 uur. Ik ga voor comfortabele kleding. Een legging of baggy joggingsbroek, strak topje met daaroverheen een hoodie of vestje en een mooie sjaal om het af te maken.

photo-1

Neem je iets mee dat je herinnert aan thuis?
Nee, dat doe ik nooit. Tijdens een reis vergeet ik eigenlijk alles wat ik thuis heb, ik ben veel te druk bezig met genieten. De enige die ik met vlagen mis is mijn viervoeter Rio. Maar van hem heb ik genoeg foto’s op m’n iPhone staan voor de ik-mis-je-zo momenten.

Wat wil je iedere travel girl meegeven?
The world is yours to explore!


Manon

** Ben jij ook zo gek op reizen en vind je het leuk om jouw travelbag hier te delen? Stuur ons dan een e-mail op request@girlslove2travel.com. Dan vertellen we je precies wat we nodig hebben om een gaaf artikel over je te maken.

8 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.